ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της 24ωρης Γενικής Απεργίας που έχει προκηρύξει για σήμερα. Συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10:30 το πρωί με αίτημα την απόσυρση του «αντιδραστικού σχεδίου νόμου για την κινητικότητα και την αξιολόγηση» στο Δημόσιο, θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ.

newego_large_t_1101_54672365_type13145

Η κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ γίνεται με φόντο τα εργασιακά για τα οποία, όπως υποστηρίζει, το επόμενο διάστημα κυβέρνηση και δανειστές ετοιμάζουν νέες ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα που θα έχουν ως αιχμές την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, τη διεύρυνση και γενίκευση της ελαστικοποίησης και της εκ περιτροπής εργασίας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση-κάλεσμα η ΑΔΕΔΥ, διανύεται μια περίοδο κατά την οποία εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι βρίσκονται μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση όπου, μεταξύ άλλων, στο Δημόσιο Τομέα δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης μέσω της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών που σταδιακά με τις μετακινήσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες θα αλλάζουν και οι σχέσεις εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.