Ψέματα που όλοι μας λέμε συχνά!

Γυναίκες ή άντρες όλοι οι άνθρωποι θα πούμε το μικρό και “αθώο” ψεματάκι μας μια φορά τουλάχιστον στη ζωή μας. 

psema1

Αυτό συμβαίνει γιατί δεν θεωρούμε σημαντικό να αναφέρουμε κάτι σε κάποιον, οπότε σε αυτή την περίπτωση απλώς δεν λέμε την αλήθεια ή δεν θέλουμε να τον στεναχωρήσουμε, οπότε λέμε ένα κατά συνθήκη ψέμα.

Ανά φύλο όμως ποια είναι τα πιο συνηθισμένα ψέμματα;

Οι άντρες λένε ψέματα για την εμφάνιση μιας γυναίκας, έτσι αν δεν τους αρέσει κάτι που θα φορέσεις και νομίζουν ότι δεν σε κολακεύει ιδιαίτερα προτιμούν να στο κρύψουν γιατί φοβούνται την γκρίνια που θα ακολουθήσει. Στην ίδια κατηγορία αν τους ρωτήσεις αν πάχυνες μην περιμένεις 9 στις 10 φορές άλλη απάντηση από το “όχι”.

Επίσης λένε ψέματα για τις ερωτικές τους ίσως επιδόσεις αλλά σχεδόν σίγουρα για τον αριθμό των ερωτικών συντρόφων τους και ο λόγος βέβαια που το κάνουν αυτό είναι για να φανούν όσο το δυνατόν πιο έμπειροι στα μάτια σου αλλά και στους φίλους τους ως μεγάλοι καρδιοκατακτητές.

psema2

Άλλα ψεματάκια που θα ακούσεις από το στόμα ενός άντρα είναι ότι δεν έχει απατήσει ποτέ, ότι δεν κοιτάει άλλη γυναίκα όταν είστε μαζί, ψέματα για τον μισθό που παίρνει, για τα μαθήματα που περνάει στη σχολή, για τις ικανότητες του να αλλάξει μια λάμπα ή να φτιάξει κάτι που χάλασε.

Τα παραπάνω μπορούμε να τα θεωρήσουμε αθώα και σχεδόν άκακα αν όμως μας κρύψει π.χ. ότι είναι παντρεμένος το πράγμα σοβαρεύει και θέλει διπλάσια σκέψη αν θα τον συγχωρήσεις.

Όσο αφορά στις γυναίκες, δυστυχώς λένε ότι το γυναικείο φύλο είναι συνώνυμο του ψέματος. Εγώ πάλι πιστεύω πως έχει να κάνει με τον άνθρωπο κυρίως. Ποια είναι όμως τα πιο συχνά ψέματα μιας γυναίκας;
” Κοίτα όποια γυναίκα θέλεις”, “η μητέρα σου είναι αξιολάτρευτη”, “δεν έχω θέμα όσο λεφτά κι αν έχεις”,
“με τον Γιώργο είμαστε μόνο φίλοι” και φυσικά η γνωστή απάντηση στο “τι έχεις;” το ¨τίποτα’.

Εννοείται ότι υπάρχουν και πιο βαριά ψέματα που λέμε οι γυναίκες αλλά είτε είσαι άντρας, είτε γυναίκα αν αντιληφθείς ότι κάποιος σου λέει ψέματα πρώτον σκέψου αν του έχεις πει και συ και μετά εξέτασε πόσο σημαντικό ήταν το ψέμα του και άκουσέ τον για να σου πει το λόγο που το είπε.