Ξεκινά η απομάκρυνση των προσφύγων από το Ελληνικό

Κλιμάκιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ξεκίνησε σήμερα την ενημέρωση των προσφύγων που διαμένουν στους χώρους του Ελληνικού, ότι πρόκειται να μεταφερθούν σε άλλες δομές και διαμερίσματα τις επόμενες ημέρες.

prosfiges

Εκπρόσωποι του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης προχωρούν σε καταγραφή των αναγκών των προσφύγων, με στόχο να μεταφερθούν στη συνέχεια σε δομές που θα καλύπτουν τις ανάγκες που οι ίδιοι έχουν δηλώσει.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, που επικαλείται πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, η ενημέρωση θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς των ανθρώπων σε δομές. Κύκλοι του υπουργείου χαρακτηρίζουν την επικείμενη μεταφορά «ήπια» και διαβεβαιώνουν ότι η σίτιση και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα συνεχιστούν κανονικά μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς.

Ωστόσο, ερωτηματικό παραμένει πώς θα εξελιχθεί η επιχείρηση σε περίπτωση που κάποιοι πρόσφυγες αρνηθούν να εγκαταλείψουν τον χώρο.

Ένα μεγάλο ποσοστό των προσφύγων αναμένεται να μεταφερθεί στο νέο κέντρο φιλοξενίας που έχει δημιουργηθεί στη Θήβα, στις εγκαταστάσεις του πρώην κλωστηρίου Σακίρογλου, χωρητικότητας 700 ατόμων.

Περισσότερα ΕΔΩ.