Πύρινα μέτωπα σε Αχαΐα, Μέγαρα και Κέρκυρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που καίει αγροτοδασικη έκταση στην περιοχή Κάτω Καστρίτσι Νομού Αχαΐας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά που καίει δασική έκταση στο Πανόραμα Μεγάρων. Στο σημείο επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου, δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

φωτιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αλευροπόρι Κέρκυρας, όπου επιχειρούν 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα πετζετέλ.

«Σε ύφεση είναι τα δύο πύρινα μέτωπα σε Κότρωνα και Σκουτάρι Λακωνίας» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο οποίος συντονίζει το έργο της κατάσβεσης.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε, στις 3:30 τα ξημερώματα, στην περιοχή Άνω Σούλι Μαραθώνα. Στο σημείο επιχειρούν τώρα 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που έκαιγε δασική έκταση στην περιοχή Κομπωτή Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας, όπως και η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μελισσάτικα Βόλου.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα, στην περιοχή Μαγούλα Κάτω Καστριτσίου, κοντά στο πανεπιστήμιο της Πάτρας. Στην περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις της πυροσβεστικής με 20 οχήματα και 10 άνδρες, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο τους.

Περισσότερα εδώ.