Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και τη συναυλία του μουσικού σχήματος «ΟΝΙΡΑΜΑ» στην Πλατεία Αριστοτέλους, ξεκίνησαν στις 30 Νοεμβρίου 2017, στις 20.00, οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Οι εκδηλώσεις που θα ολοκληρωθούν στις 7 Ιανουαρίου του 2018, θέτουν στο επίκεντρο το παιδί και την οικογένεια και θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων συναυλίες, μουσικά και θεατρικά δρώμενα, παραστάσεις και παιδικά εργαστήρια με τη συνεργασία φορέων, καλλιτεχνικών και θεατρικών ομάδων της πόλης.

Ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, διευκρίνισε ότι στον φετινό προγραμματισμό λήφθηκαν υπόψη οι παρατηρήσεις προηγούμενων ετών σε ό,τι αφορά το διάκοσμο της πόλης και τον τρόπο εορτασμού. «Θέλουμε να ενεργοποιηθούν όσοι σχετίζονται με τις γιορτές των Χριστουγέννων, να κατατεθούν ιδέες και ο Δήμος να βοηθά και να στηρίζει», τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης, που επικαλέστηκε το παράδειγμα της Βιέννης, την οποία επισκέφθηκε πρόσφατα, όπου τον εορταστικό διάκοσμο δεν αναλαμβάνει ο Δήμος, αλλά τα Εμπορικά Επιμελητήρια.

«Η κεντρική ιδέα από τη στιγμή που αναλάβαμε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των φετινών Χριστουγέννων ήταν να φέρουμε τον κόσμο στο κέντρο της πόλης και το σημείο που θα τους υποδεχτεί είναι η Πλατεία Αριστοτέλους, όπου ήδη έχουν στηθεί τα πέτρινα σπιτάκια με δράσεις για παιδιά», ανέφερε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης και τόνισε: «Προσπαθήσαμε να επιλέξουμε δρώμενα που να ικανοποιούν τα παιδιά και την οικογένεια και να τονωθεί η αγοραστική κίνηση, καθώς οι καταστηματάρχες περιμένουν αυτές τις ημέρες για να δουλέψουν».

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα γιορτάσει φέτος τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με ποικίλες εορταστικές εκδηλώσεις που έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς τις κλασσικές, παραδοσιακές αξίες που σηματοδοτούν τις αγαπημένες γιορτές μικρών και μεγάλων. Στο επίκεντρο θα βρίσκεται το παιδί και η οικογένεια μέσα από μια σειρά από «ζωντανές» δράσεις διαδραστικού χαρακτήρα, δημιουργώντας μια ζεστή  χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Φώτα, μουσικές, γεύσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα και εργαστήρια για παιδιά, Χριστουγεννιάτικες αγορές, θεματικά πάρκα, δέντρα, σπιτάκια ,πάρτι, πυροτεχνήματα κ.α., πρόκειται να ζωντανέψουν και να ομορφύνουν  το κέντρο της πόλης,  να κινητοποιήσουν τον κόσμο και τους επισκέπτες  κάθε ηλικίας, δίνοντας έτσι ένα κίνητρο για να κατέβουν στο κέντρο τονώνοντας την αγορά της.

Η έναρξη αναμένεται να γίνει στις 30/11/17 με το άναμμα των φώτων και του παραδοσιακού Χριστουγεννιάτικου δέντρου που θα στολίσει την πλατεία Αριστοτέλους και θα δώσει το σήμα για την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων. Για ένα ολόκληρο μήνα, η έντονα φωταγωγημένη φέτος πόλη, θα γιορτάσει με μουσικές – θεατρικές εκδηλώσεις, παιδικά εργαστήρια και μια μεγάλη έκπληξη “άλλης εποχής” για μικρούς και μεγάλους .

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

24/12/2017, ώρα 5μμ: Παραμονή Χριστουγέννων με κάλαντα και κλασσικά αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, από τους:

·         Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

·         Χορωδία Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου

·         Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, «MOYSA»

31/12/2017 , ώρα 8μμ:  Αλλαγή του χρόνου με:

·         Batala : 20.00-21.00

·         DJ πάρτι: 21.00-23.00

·         Συναυλία με το συγκρότημα ‘’IMAM BAILDI΄΄  23.00-1.00

·         Πυροτεχνήματα: 24: 00

·         Συναυλία με το συγκρότημα ‘’IMAM BAILDI΄΄

Ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος της πλατείας Αριστοτέλους θα περιλαμβάνει:

Ένα μεγάλο φωταγωγημένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια στα οποία θα πραγματοποιούνται δράσεις για παιδιά, σε συνεργασία με το Σύλλογο Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου (ΣΕΠΙΚ), καρουζέλ καθώς και  ένα πρωτότυπο θεματικό πάρκο ‘’Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ’’.

Επιπλέον, σε όλον το άξονα της οδού Αριστοτέλους, αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης, θα εγκατασταθούν  και οι φωτεινές κατασκευές της περσινής διοργάνωσης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ