Mπορείς να τα έχεις όλα…

Ο άνθρωπος το έχει στη φύση του να ψάχνει τρόπους να καλύπτει τις ανάγκες που του δημιουργούνται πέρα από τις βιολογικές, που είναι οι  ζωτικές για την επιβίωση.

Τι χρειάζεται λοιπόν για  να έχουμε μια ζωή με λίγο από όλα; Για να είμαστε ευτυχισμένοι και να νιώθουμε πλήρεις; 

Καταρχάς ας κοιτάξουμε τον τομέα της απασχόλησης. Δηλαδή όλοι μας έχουμε την ανάγκη να βγαίνουμε από το σπίτι μας και να κάνουμε κάτι δημιουργικό είτε πρόκειται για δουλειά είτε για σπουδές.

Μέσω της εργασίας μας νιώθουμε να προσφέρουμε, να είμαστε χρήσιμοι, μαθαίνουμε νέα πράγματα και δημιουργούμε.

Ερχόμαστε σε επαφή με κόσμο και αυτό είναι το δεύτερο που ζητάει ο μέσος άνθρωπος από τη ζωή του: την φιλία. Κανείς δεν μπορεί να ζήσει μόνος του,όσο κι αν λατρεύει την μοναξιά.

 

 

Σίγουρα χρειάζεται να περνάμε χρόνο μόνοι μας με τον εαυτό μας αλλά το να έχει κανείς καλούς φίλους που να μπορεί να στηριχτεί πάνω τους και να μοιράζεται στιγμές είναι πολύ σημαντικό.

Με τους σωστούς φίλους στο πλευρό μας νιώθουμε πιο ευτυχείς,γινόμαστε ξανά παιδιά,μοιραζόμαστε τις χαρές αλλά και τα προβλήματα μας. 

Και που μπορείς να κάνεις φίλους που θα κρατήσουν ίσως μια ζωή; στο σχολείο,στη σχολή και τέλος στη δουλειά σου. Και από αυτούς να ξέρεις μετρημένοι στα δάχτυλα θα είναι οι αληθινοί φίλοι που θα σε αγαπάνε και δεν θα φέρονται εγωιστικά όταν δεν τους κάνεις τα χατίρια.

Τέλος για να νιώθει κάποιος γεμάτος και πλήρης θέλει να έχει και μια υγιή,ευτυχισμένη σχέση. Εναν άνθρωπο στο πλάι του,που να ξέρει ότι μπορεί να τα μοιραστεί όλα μαζί του. Τις ανησυχίες,τα καλά γεγονότα που του συμβαίνουν και να είναι εκεί ο ένας για τον άλλον. Να προχωράνε μαζί και οι δύο.

 

Αυτά τα τρία πράγματα που σε μερικούς φαίνονται πολλά ή και δύσκολα να τα αποκτήσουν και να τα διατηρήσουν σε μια ισορροπία στο βάθος δεν είναι ούτε κάτι το ακατόρθωτο ούτε κάτι το εφήμερο.

Φτάνει να ξέρεις τι θέλεις από τη ζωή σου,να μην χάνεις τον εαυτό σου μέσα στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και να είσαι ειλικρινής απέναντι στους άλλους.

Επίσης πάντα να κυνηγάς τα όνειρά σου,να μην τα παρατάς στη πρώτη δυσκολία στη δουλειά-σχολή, στη φιλία ή στη σχέση σου. Αυτή εξάλλου η δυσκολία-δοκιμασία είναι που τεστάρει το τι αξίζει και το τι όχι να κρατήσεις.

Και με θετική σκέψη και χαμόγελα όλα θα φτιάχνουν κι όλα θα γίνονται,φτάνει και συ να μην επαναπαύεσαι και να μην μένεις στάσιμος!

Keep walking, express yourself and live your life!!