Φάκελος γυναικείες φιλίες: η κολλητή μας!

Το θέμα φιλία έχει πολλές διαστάσεις αλλά πιστεύω ειδικά για τις γυναικείες φιλίες τα πράγματα γίνονται λίγο πιο σύνθετα  και ο λόγος είναι ένας: ότι οι γυναίκες είμαστε πιο περίπλοκες από τους άντρες.

Το σίγουρο είναι πως όλες κοινωνικές ή μη έχουμε κάποια φίλη που την θεωρούμε την κολλητή μας, κάτι σαν την αδερφή μας που έχουμε ή όχι και για μας είναι λίγο πιο ψηλά από τις υπόλοιπες φίλες μας ή ίσως να είναι και η μοναδική μας φίλη.

Ας περάσουμε όμως στην ουσία του θέματος, τι κάνει μια φίλη κολλητή φίλη;  Σίγουρα όχι ο χρόνος που περνάμε μαζί κι αυτό είναι κάτι που το συνειδητοποιούμε συνήθως μετά τα 20 μας και ισχύει λίγο πολύ και για άλλους σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή μας, όπως σας έχω πει και σε αντίστοιχο άρθρο.

 

Κολλητή επίσης είναι η φίλη που θα είναι για μας εκεί όποτε την χρειαστούμε όπως και το αντίθετο βέβαια. Κι αυτό ανεξάρτητα από τις υποχρεώσεις, τις δουλειές και την ζωή που κάνουμε και οι δύο μας. 

Αυτό συμβαίνει όμως αυθόρμητα και από τις δύο πλευρές και γι’ αυτό έχει ουσία. Γίνεται γιατί έτσι νιώθουμε και πράττουμε όχι γιατί πρέπει. Και επιπλέον αν  δεν μπορεί η κολλητή μας να μας βοηθήσει ή να μας ακούσει την στιγμή ακριβώς που την έχουμε ανάγκη δεν της κρατάμε μούτρα αλλά ούτε κι εκείνη σε μας.

Με την κολλητή μας γινόμαστε και πάλι παιδιά. Κάνουμε ότι τρέλα μας έρθει στο κεφάλι, γελάμε, ξενυχτάμε, κλαίμε τα πάντα όλα δηλαδή. Και τέλος θέλουμε να μοιραστούμε και να ζήσουμε μαζί τα πάντα. Ταξίδια, βόλτες, shopping, σχέση η μια σχέση και η άλλη , ελεύθερες και οι δύο , κάθε μικρή και μεγάλη στιγμή.

Σας εύχομαι λοιπόν αν δεν την έχετε βρει ήδη την κολλητή σας, να την βρείτε σύντομα. Και θα καταλάβετε πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη ενός τέτοιου ατόμου στην ζωή σας και πόσο την γεμίζει. Προσοχή μόνο στις δήθεν κολλητές!