Όταν ερωτεύεσαι…!!!

Έχεις αναρωτηθεί άραγε πόσα «εγώ» έχεις θυσιάσει στο βωμό του έρωτά σου; Πόσες φορές αναθεώρησες πράγματα και καταστάσεις για να μη χάσεις τον αγαπημένο σου;

Πόσες υποχωρήσεις έκανες και πόση προσπάθεια κατέβαλλες για να είσαι με τον άνθρωπό σου; Αν ερωτεύτηκες πραγματικά και αληθινά, τότε ξέρεις ότι έχεις ξεπεράσει προ πολλού τον εαυτό σου.

Όταν ερωτευτείς, τα πράγματα και ο τρόπος που τα αντιμετωπίζεις είναι πολύ διαφορετικά. Ζεις σε ένα «ροζ συννεφάκι», όπου εκεί έχεις «φωλιάσει» τον έρωτά σου και σαν ακοίμητος φρουρός δεν αφήνεις κανέναν να τον πλησιάσει και πόσο μάλλον να στον γκρεμίσει. Ούτε καν τον ίδιο σου τον εαυτό. Υπερασπίζεσαι με σθένος καθετί που κάνεις, όσο παράλογο και αλλόκοτο κι αν είναι.

Ξαφνικά, όλα περιστρέφονται γύρω από τον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει. Αρχίζεις να παρατηρείς τα πάντα γύρω απ΄αυτόν. Προσπαθείς να μάθεις όσα περισσότερα γίνεται. Ακόμα και οι πιο ασήμαντες πληροφορίες είναι για σένα ανεκτίμητος θησαυρός. Φυσικά, όταν είσαι πραγματικά ερωτευμένος με κάποιον, οι ανασφάλειες «σου χτυπούν την πόρτα» και έτσι σου είναι αδύνατον να χαλαρώσεις. Γι’ αυτό και στο τέλος, τις περισσότερες φορές τα κάνεις μαντάρα.

Αλλά μη ξεχνάς, ότι η κινητήρια δύναμη των πάντων είναι ο έρωτας. Όντας ερωτευμένος μπορείς να κάνεις τα πάντα. Να ξεπεράσεις όλα τα εμπόδια, να βρεις λύση σε κάθε πρόβλημα. Ακόμα και να φέρεις τον κόσμο πάνω κάτω μόνο κ μόνο για τον έρωτά σου. Ξυπνάς και κοιμάσαι μόνο με τη σκέψη του. Οι αναστολές σου γκρεμίζονται μονομιάς και στη θέση τους ανυψώνονται ο αυθορμητισμός, η δράση, η περιπέτεια και η παρόρμηση.

Στα συναισθήματα σου δεν μπορείς να βάλεις όρια. Κι αν το κάνεις, έχεις χάσει όλη τη μαγεία του παιχνιδιού. Όταν η καρδιά μιλάει- και όχι απλά μιλάει αλλά τραγουδάει- η λογική απλά στριμώχνεται σε μια γωνιά, διατηρώντας τη θέση του απλού παρατηρητή. Κι αυτό γιατί την καρδιά ενός ερωτευμένου την καθορίζει «η στιγμή». Θα πάει κόντρα και θα κρατήσει αποστάσεις απέναντι σε κάθε λογική σκέψη, σε κάθε σοφή συμβουλή μόνο και μόνο για να διεκδικήσει έστω και μια μόνο «στιγμή» μαζί με τον παράφορο έρωτά του.

All in…λοιπόν στον έρωτα. Και μιας και ο έρωτας θέλει γερή δόση τρέλας, παίξε με ανοιχτά χαρτιά και δώστα όλα ανιδιοτελώς…