Άγχος: Μία λέξη με μεγάλη σημασία και πως να το μειώσεις

Αν και εσύ νιώθεις άγχος πολύ εύκολα είτε με θέματα της σχολής σου (εξεταστική, εργασίες κ.τ.λ), είτε με την δουλειά σου, είτε ακόμη με τις διαπροσωπικές σχέσεις (ερωτικές και φιλικές), σου έχουμε μερικά tips που αν τα ακολουθήσεις θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις λίγο παραπάνω, και να ηρεμήσεις. 

1.  Δώσε μια αγκαλιά σε ένα από τα αγαπημένα σου πρόσωπα, αν νιώσεις μεγάλη πίεση ή και άγχος.

2.Πήγαινε μια βόλτα για να περπατήσεις λίγο όσο είναι ακόμη ημέρα. Μπορείς αν είσαι μόνος να ακούς και μουσική.

3. Ξεκίνα μαθήματα χορού ή γιόγκας. Εκεί θα μάθεις να ελέγχεις την αναπνοή σου πιο σωστά, τη στάση του σωματός σου και εκτός αυτού  θα εκφράζεις τα συναισθήματά σου μέσω των διάφορων  κινήσεων, πράγμα που θα σε κάνει να νιώσεις μια απελευθέρωση και ανακούφιση.

4.Την επόμενη φορά που θα θες να πιεις τον δεύτερο ή και τρίτο καφέ μέσα σε μια μέρα, προτίμησε ένα τσάι.  Θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις πολύ.

5.Σοκολάτα. Με μια μαύρη σοκολάτα θα διώξει και την τυχόν υπογλυκαιμία, αλλά και θα δις διαφορά στο σώμα σου και στην υγεία σου. Ειδικά την πνευματική.

6. Απομάκρυνε το κινητό  σου και το laptop από  κοντά σου για λίγη ώρα, Όταν αυτά τα δύο τα έχεις κάνει προέκταση του χεριού σου και λιώνεις με τις ώρες μπροστά από μία οθόνη, οι αρνητικές επιπτώσεις που δημιουργούνται από την χρήση τους είναι σημαντικές για την υγεία σου. Επίσης δημιουργείς μια σχέση εξάρτησης, αφού σου γίνεται συνήθεια να μπαίνεις και να τσεκάρεις για παράδειγμα κάθε πέντε λεπτά το προφίλ σου στο facebook.

7. Χάρισε το χαμόγελό σου, ακόμη και σε αγνώστους. Ακόμη κι αν έχεις άγχος ή στενοχώρια και χαμογελάσεις χωρίς να το νιώθεις εκείνη τη στιγμή στο 100% , ο εγκέφαλός σου δεν το αναγνωρίζει αυτό,  παρά μόνο ότι χαμογελάς και έτσι φτιάχνει και η διάθεσή σου.