Πρώτη φορά θεία / θείος σε νεαρή ηλικία: 10 tips!

Ξαφνικά, σου ανακοινώνει η αδερφή σου ότι είναι έγκυος και εσύ πετάς απλά από τη χαρά σου! Γιατί; Γιατί εκτός από το γεγονός αυτό και εάν υποθέσουμε ότι κι εσύ ακόμη δεν κρύβεις και τόσο πολύ προς τα έξω το παιδί που έχεις μέσα σου, τότε είναι που θα σκεφτείς ότι «επιτέλους, θα γεννηθεί ένας ανθρωπάκος που θα με καταλαβαίνει και θα κάνουμε κολλητή παρέα!».

tips για θείους, θείες

Ακολουθούν 10 tips για θείες / θείους πρώτης φοράς:

  1. Κάντε baby sitting

Ακόμα και αν οι γονείς είναι σπίτι ή ακόμα και αν δεν σας το έχουν ζητήσει! Περάστε χρόνο μαζί τους, φροντίστε τα, ακούστε τα και φυσικά… παίξτε!

  1. Αρκεστείτε στα απλά πράγματα

Μία βόλτα μέχρι την παιδική χαρά, πιτζάμα πάρτι στο σπίτι σας με ταινία, γάλα και μπισκότα και ή ένα διασκεδαστικό πικ- νικ στο πιο κοντινό σας πάρκο αρκούν για να περάσετε καλά. Σημασία έχει να τους αφιερώσετε χρόνο και όχι απλά να το «κακομαθαίνετε» με ακριβά δώρα που θα παίζει μόνο του στο δωμάτιό του.

  1. Παραβείτε κάποιους «αθώους» κανόνες

Πάντα με την συγκατάθεση των γονιών! Αν για παράδειγμα θέλετε να δείτε με το παιδί την αγαπημένη του ταινία στο σινεμά ενώ την επόμενη μέρα έχει σχολείο, ρωτήστε πρώτα τους γονείς και μετά… προσποιηθείτε ότι «σπάτε» μαζί τους κανόνες. Το ανιψάκι σας θα ενθουσιαστεί όταν του πείτε ότι καταφέρατε να πείσετε τους γονείς του να κάνετε μαζί κάτι «παράνομο».

  1. Μην πάτε «κόντρα» στους γονείς

Ο ρόλος σας είναι να κρατάτε τις ισορροπίες κυποαι αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάτε. Γι’ αυτό, μην κατηγορείτε τους γονείς στο παιδί. Εξάλλου, εκείνοι είναι υπεύθυνοι για την διαπαιδαγώγησή του κι εσείς ακολουθείτε.

  1. Πείτε του ιστορίες

Όχι μόνο παραμύθια, αλλά ιστορίες απ’ τη ζωή σας και απ’ τη ζωή των γονιών του!

θείος_θεία
  1. Παίξτε σαν να μην υπάρχει αύριο!

Ένα απ’ τα σημαντικότερα καθήκοντά σας, εξάλλου, είναι αυτό της «χαζοθείας». Γι’ αυτό, μην φοβηθείτε να λερώσετε τα χέρια σας με μπογιές, να χορέψετε χωρίς μουσική, να τραγουδήσετε, να παίξετε στο πάτωμα, να τρέξετε και, μαζί με τ’ ανίψια σας, να γίνετε και πάλι παιδί!

  1. Να είστε η ή ο … καλή νεράιδα ή καλός άγγελος

Είστε ο σύμμαχός τους και ο άνθρωπος που μπορούν να μοιραστούν τα προβλήματα και τις σκέψεις τους, χωρίς να αισθάνονται ότι θα τους κρίνετε. Στηρίζονται πάνω σας για να μιλήσετε, να τα παρηγορήσετε και να τα βοηθήσετε.

  1. Να τηρείτε τις υποσχέσεις σας

Τα παιδιά πάντα θυμούνται τι τους «τάζουμε» και, όσο και αν προσπαθούμε, δεν μπορούμε να τα ξεγελάσουμε.

  1. Φτιάξτε τις δικές σας αναμνήσεις!

Βγάλτε φωτογραφίες, κάντε τα δικά σας αστεία, επινοήστε τα δικά σας παιχνίδια , φτιάξτε του χειροποίητες κάρτες στα γενέθλιά του και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε… Έτσι, θα φτιάξετε τις καλύτερες και πιο πολύτιμες αναμνήσεις που είναι πολύ πιο σημαντικές από τα ακριβά ρούχα και δώρα.

  1. Να είστε δίπλα του ενώ μεγαλώνει

Στηρίξτε τα και φροντίστε να είστε δίπλα τους ενώ μεγαλώνουν. Ειδικά τα δύσκολα χρόνια της εφηβείας που οι γονείς τους θα τους φαίνονται ως «εχθροί», εσείς προσπαθήστε να είστε κοντά τους, να τ’ ακούτε και να εξισορροπείτε τις καταστάσεις. Ο ρόλος σας είναι πιο σημαντικός απ’ ότι φαντάζεστε!