Οι 15 Καλύτερες Ταινίες Όλων Των Εποχών, Σύμφωνα Με Το IMDb (Μέρος Β)

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι την αντίστροφη μέτρησή μας, για να ανακαλύψουμε ποια ταινία βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων του κοινού! Πάρτε αγκαλιά τα ποπ κορν σας, και ξεκινάμε!

Δείτε το Α’ μέρος ΕΔΏ

#10 Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού (2001) – 8,8

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring Official Trailer #1 - (2001) HD

Η εξαιρετικά δημοφιλής τριλογία του Peter Jackson, ξεκίνησε με τη «Συντροφιά του Δαχτυλιδιού». Τα βιβλία του Tolkien ζωντανεύουν, καθώς οι οπαδοί των βιβλίων, μεταφέρονται στη Μέση Γη, όπου ο Frodo Baggins και μια ομάδα ηρώων ενώνονται για να καταστρέψουν το ισχυρό One Ring, πριν ο Sauron μπορέσει να το χρησιμοποιήσει.

#9 Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος (1966) – 8,8

The Good, the Bad, and the Ugly Official Trailer #1 - Clint Eastwood Movie (1966) HD

Η ταινία ακολουθεί τρεις θανατηφόρους άνδρες, σε μια αναζήτηση ανάκτησης του θαμμένου θησαυρόυ στη μέση του εμφυλίου πολέμου. Η ταινία βοήθησε στη διάδοση του Μεξικανικού Standoff, που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σε ταινίες δράσης, έκανε αστέρι τον Clint Eastwood και μας έδωσε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες όλων των εποχών.

#8 Pulp Fiction (1994) – 8,9

Pulp Fiction Official Trailer #1 - (1994) HD

Ο Quentin Tarantino, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς δημιουργούς ταινιών όλων των εποχών. Η μοναδική του φωνή, η εκτεταμένη γνώση του για τον κινηματογράφο και η τάση να συνδυάζει κωμωδία με βάναυση βία, βοήθησε να εμπνεύσει μια γενιά δημιουργών ταινιών. Το Pulp Fiction θεωρείται από πολλούς το αριστούργημά του και είναι δύσκολο να το αμφισβητήσουμε.

#7 Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά (2003) – 8,9

The Lord of the Rings: The Return of the King Official Trailer #1 - (2003) HD

Με την «Επιστροφή του Βασιλιά», ο Peter Jackson κατάφερε να ολοκληρώσει μία από τις μεγαλύτερες τριλογίες όλων των εποχών με ένα πραγματικά συναρπαστικό τρόπο.

#6 Η Λίστα του Σίντλερ (1993) – 8,9

Schindler's List (1993) Official Trailer - Liam Neeson, Steven Spielberg Movie HD

«Η Λίστα του Σίντλερ» είναι η οδυνηρή αφήγηση, της πραγματικής ιστορίας, του Oskar Schindler και των προσπαθειών του να σώσει Εβραίους πολίτες κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κυριαρχίας στη Γερμανία. Παρόλο που ο Schindler είναι ένας εμπνευσμένος ήρωας, η ταινία λειτουργεί ως μια φρικτή απεικόνιση του Ολοκαυτώματος. Ο Σπίλμπεργκ δημιούργησε μια ταινία που θα διατηρηθεί στο μυαλό των θεατών για πολλά πολλά χρόνια.

#5 12 AngryMen (1957) – 8,9

12 Angry Men (1957) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Ενώ οι περισσότερες ταινίες αυτής της λίστας είναι τεράστια έπη, το 12 Angry Men είναι, συγκριτικά, πολύ «μικρότερη» παραγωγή. Ωστόσο, αυτό το γεγονός δεν μειώσει τον αντίκτυπό της. Η ταινία διαδραματίζεται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου μέσα σε μια αίθουσα κριτών, καθώς δώδεκα άντρες συζητούν μια υπόθεση δολοφονίας. Με μια φωνή που επιμένει ότι ο κατηγορούμενος είναι αθώος, η ταινία περιγράφει λεπτομερώς τη συζήτηση για τη ζωή ή τον θάνατο που θα ακολουθήσει.

#4 Ο Σκοτεινός Ιππότης (2008) – 9,0

The Dark Knight - Official Trailer 2 [HD]

Ακριβώς μια θέση μπροστά από τους 12 Angry Men, που είναι η παλαιότερη ταινία αυτής της λίστας, το The Dark Knight έρχεται ως η νεότερη. Το ιδίωμα των υπερηρωικών ταινιών, μπορεί να μην έχει μεγάλο σεβασμό από τους περισσότερους σινεφίλ, αλλά η δεύτερη ταινία Batman του Christopher Nolan απέδειξε ότι αυτό το ιδίωμα, μπορεί να προσφέρει έξυπνες, επικές και συναρπαστικές ταινίες.

#3 Ο Νονός – Μέρος 2 (1974) – 9,0

The Godfather Part II Trailer (HD)

Ο «Σκοτεινός Ιππότης» αποτελεί ένα από τα σπάνια παραδείγματα, όπου το σίκουελ μιας ταινίας, μπορεί να σταθεί και να ξεχωρίσει μόνο του. Άλλα δημοφιλή παραδείγματα;; «Ο Νονός: Μέρος 2». Παρόλο που φαινόταν σαν παράλογη ιδέα, για τον Francis Ford Coppola, να δώσει συνέχεια στον ήδη επιτυχημένο «Νονό», απέδειξε τελικά ότι έκανε τη σωστή κίνηση!

#2 Ο Νονός (1972) – 9,2

The Godfather Trailer (HD)

Αυτή είναι η ιστορία της οικογένειας Corleone, μιας οικογένειας ιταλο-αμερικανικής μαφίας που αγωνίζεται για τη διατήρηση της εξουσίας, μετά τη δολοφονία του «πατριάρχη» τους. Η ταινία είναι βίαιη, αστεία, έντονη, συναισθηματική και πολλά ακόμα. Ξαναβλέποντας την ταινία, θυμάσαι τις αμέτρητες αξέχαστες ατάκες και τις σκηνές που σου έχουν χαρακτεί στη μνήμη!

#1 The Shawshank Redemption (1994) – 9.3

The Shawshank Redemption - Trailer - (1994) - HQ

Θα σκεφτόσασταν ότι μια ιστορία μέσα σε μια φυλακή μέγιστης ασφάλειας δεν θα είχε πολλές δυνατές στιγμές, αλλά το «The Shawshank Redemption», καταφέρνει να είναι μια εκπληκτικά αναζωογονητική ιστορία, που επάξια ανέβηκε στην κορυφή των προτιμήσεων του κινηματογραφικού κοινού!