ΑΝΤΡΑΣ VS ΓΥΝΑΙΚΑ! Η μάχη των δύο φύλων!

Γυναίκα από την Αφροδίτη και άντρας από τον Αρη όπως λένε πάρα  πολλοί αντιπρόσωποι και των δύο φύλων.

Δεν ξέρω αν είμαστε από διαφορετικό πλανήτη αλλά σίγουρα λατρεύουμε οι μεν τους δε, έτσι όπως είναι,παρά τις όποιες διαφορές μας που θα συζητήσουμε παρακάτω, για να καταλάβουμε λίγο καλύτερα ο ένας τον άλλον.

andras vs gynaika

1. Οι άντρες μιλούν λίγο και συνοπτικά ενώ οι γυναίκες πολύ και αναλυτικά. Ανοίγουμε παρενθέσεις, και θέλουμε να τα πούμε όλα για να μην μας ξεφύγει κάτι. Ο άντρας ότι έχει να πει το λέει ευθέως και δεν υπονοεί κάτι άλλο τις περισσότερες,τουλάχιστον φορές.

2. Στην ερώτηση “τι έχεις” μια γυναίκα περιμένει να μαντέψει ο άλλος τι την απασχολεί και δεν έχει όρεξη, για αυτό και η απάντηση 9 στις 10 φορές θα είναι “τίποτα”. Αντίθετα αν ένας άντρας απαντήσει έτσι τότε όντως δεν έχει κάτι.

3. Ο άντρας άμα θέλει να ζητήσει κάτι θα το πει  χωρίς ναζάκια και παρακάλια σε αντίθεση από μια γυναίκα που θα επιστρατεύσει ότι κόλπο ξέρει για να πάρει αυτό που θέλει. Δεν μας λένε τυχαίως ” γατούλες” και καταφερτζούδες!

4. Στις αντρικές βραδιές και ασχολίες π.χ ποδόσφαιρο δεν χωράνε οι γυναίκες πλην λίγων εξαιρέσεων. Και δεν είναι ότι θα κάνουν κάτι πονηρό ή ότι θέλουν να φλερτάρουν αλλά θεωρούν  τόσο “ιερούς” τους φίλους τους και θέλουν να βγαίνουν μόνοι τους μερικές φορές. Ενώ μια γυναίκα είναι συνήθως πιο χαλαρή σε κάτι τέτοιο, άσε που θέλει και το αμόρε της μαζί να την συνοδέψει.

5.Στο θέμα του shopping πάλι οι άντρες είναι πιο απλοϊκοί. Μπαίνουν μέσα στο μαγαζί, αμέσως εντοπίζουν την μπλούζα που τους αρέσει και την παίρνουν. Εμείς οι γυναίκες μπορούμε άνετα να δοκιμάσουμε τα πάντα και στο τέλος να μην ψωνίσουμε κιόλας.

6. Οι γυναίκες τρελαινόμαστε για κομπλιμέντα και συνεχή βλέμματα θαυμασμού από τον άντρα που έχουμε δίπλα μας, κι όχι μόνο! Μόνο όταν παχύνουμε μην τυχόν και μας πείτε τίποτα. Ο άντρας πάλι  όταν είναι με μια γυναίκα δείχνει μια σιγουριά του τύπου: “αφού είναι μαζί μου αυτό φτάνει άρα και της αρέσω” και δεν ψαρεύει κομπλιμέντα. Ακόμη και να παχύνει λιγάκι του το πει ή όχι η κοπέλα του είναι το ίδιο και το αυτό.

7. Στο θέμα του σεξ οι άντρες εστιάζουν στην καθεαυτή πράξη, σε αντίθεση με τις γυναίκες που θέλουν να αφιερώνουν χρόνο στα προκαταρκτικά πριν περάσουν στο ψητό. Επίσης μετά τους αρέσουν οι αγκαλιές και τα φιλιά, ενώ οι άντρας μπορεί και να κοιμηθεί,χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι κακό.

8. Σε περίπτωση που έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα το γυναικείο φύλο επιζητεί την συζήτηση, την κατανόηση και την στήριξη των φίλων και του συντρόφου. Οι άντρες από την άλλη απομονώνονται, σκέφτονται ξανά και ξανά όλη την κατάσταση μόνοι τους. Η επιλογή του μα  συζητήσουν το θέμα ή να ζητήσουν την γνώμη της κοπέλας ή ενός φίλους τους έρχεται τελευταία.

9. Στο θέμα της τάξης και της καθαριότητας οι γυναίκες έχουν τα πρωτία. Οι άντρες αφήνουν να μαζευτεί πρώτα μια στοίβα από πιάτα και διάσκορπα ρούχα για να αρχίσουν να συμμαζεύουν τα βασικά.

10. Τέλος ο άντρας όταν ασχολείται με κάτι π.χ. βλέπει τηλεόραση δεν μπορεί να κάνει και κάτι ακόμη, γιατί αποσυγκεντρώνεται και νιώθει σαν να χάνει την μπάλα. Οι γυναίκες όμως μπορούμε να μαγειρεύουμε, να μιλάμε στο τηλέφωνο, να μαζεύουμε και κάνα ρούχο και όλα αυτά με μεγάλη επιτυχία!

Το καλό με τις διαφορές πάντως των δύο φύλων είναι ότι έχουμε πάντα κάτι ακόμη να ανακαλύψουμε,άρα δεν βαριόμαστε ποτέ ο ένας τον άλλον και έχουμε σημειώσει τα τελευταία χρόνια μεγάλη πρόοδο στο θέμα της κατανόησης!