Κακοκαιρία «Ελπίδα»: κλειστά τα σχολεία στην Αττική

Όπως όλα δείχνουν, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Αττική αύριο Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιανουαρίου.

κακοκαιρία ελπίδα σχολεία

Σε κοινή σύσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής, κυρίου Παττούλη και των Δημάρχων της Αττικής, αποφασίστηκε προληπτικά και λόγω του δριμύ ψύχους που θα φέρει η κακοκαιρία “Ελπίδα” να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στην Αττική.

Πριν από λίγο ο Περιφερειάρχης Αττικής έγραψε το εξής σε λογαριασμό του:

“Αποφασίζουμε τη διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική το επόμενο διήμερο Δευτέρα και Τρίτη (24 & 25 Ιανουαρίου). Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί επίσης.

Αξιολογώντας όλα τα δεδομένα και τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για την κακοκαιρία «Ελπίς» και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών προχωρήσαμε στην απόφαση για προληπτικούς λόγους και την καλύτερη ασφάλεια μαθητών και καθηγητών. #Περιφέρεια_Αττικής“.

Την ίδια στιγμή, σήμερα το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το εξής:

Σε περιπτώσεις που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά λόγο αρμοδιότητας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβαθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Η τηλεκπαίδευση αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζωσης“.

Οπότε θα γίνει τηλεκπαίδευση για όσα σχολεία μείνουν κλειστά για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Επίσης και άλλες περιοχές της Ελλάδας έχουν πάρει σχετική απόφαση:

Στην Στερεά Ελλάδα ο δήμος Ερέτριας και ο δήμος Καρύστου ανακοίνωσαν το κλείσιμο των σχολείων για Δευτέρα και Τρίτη. Επίσης τα σχολεία του δήμου Φθιώτιδας όπως επίσης η Νάξος, η Σύρος, η Σαντορίνη από τις Κυκλάδες, το Κιλκίς και στην Κρήτη ο δήμος Κισσάμου και Καντάνου – Σελίνου στα Χανιά. Ο δήμος Ρεθύμνου και ο δήμος Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο και οι δήμοι: Ηρακλείου, Γόρτυνας, Φαιστού, Αγίου Νικολάου.

Η λίστα συνεχώς μεγαλώνει βέβαια.