Ανακοίνωση του προγράμματος “Action For Cancer” του Sports Excellence

Στις 7 Απριλίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, και το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας /Sports Excellence (SE) ανακοινώνει μέσα από εκδήλωσή του μία θεραπευτική προσφορά για ασθενείς με διαφορετικές μορφές καρκίνου.

action for cancer

Συγκεκριμένα, θα παρουσιάσει την έναρξη του προγράμματος «Θεραπευτική Άσκηση – Action for Cancer».

Πρόκειται για ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα άσκησης που καλύπτει όλα τα στάδια της ασθένειας (προ-εγχειρητικό, μετεγχειρητικό στάδιο, χημειοθεραπεία και ανάρρωσης), για ανθρώπους διαφορετικής ηλικίας και διαφορετικής φυσικής κατάστασης. Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση της μυϊκής δύναμης, της αντοχής και της ψυχικής διάθεσης, καθώς και η μείωση του πόνου και των ανεπιθύμητων ενεργειών των θεραπειών.

Το πρόγραμμα θα υλοποιείται από το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας / Sports Excellence (SE), της Ά Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και την «Αναγέννηση & Πρόοδος». To SE είναι ένα Κέντρο Υψηλού Αθλητισμού που προσφέρει ολιστική ανάπτυξη σε προ-εθνικές, εθνικές ομάδες και ολυμπιακές ομάδες όλων των αθλημάτων και υποστηρίζεται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).