Eurobasket: τελείωσε το όνειρο για την εθνική ομάδα

Η εθνική ομάδα μπάσκετ δεν τα κατάφερε απέναντι στη Γερμανία, έχασε με 107-96 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Eurobasket.

eurobasket

Είναι γεγονός ότι για τη Γερμανία “βγήκαν” σχεδόν τα πάντα ενώ η Ελλάδα έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της.

Οι Γερμανοί ξεκίνησαν με 8/10 τρίποντα και έδειξαν από την αρχή τις διαθέσεις τους. Η εθνική ομάδα δεν μπόρεσε να παίξει την άμυνα που χρειαζόταν ώστε να περιορίσει τους Γερμανούς οι οποίοι έβρισκαν εύκολα το δρόμο για το καλάθι. Κι όμως..όλοι πιστέψαμε όταν τελείωσε το ημίχρονο ότι μπορεί και να κερδίσουμε καθώς με ένα απίστευτο τρίποντο του Σλούκα πήγαμε στα αποδυτήρια με 61-57.

Το παιχνίδι χάθηκε τελείως στο τρίτο δεκάλεπτο. Η εθνική μπήκε στο γήπεδο και ήταν σαν να μην μπήκε ποτέ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Γερμανία σε αυτή την περίοδο έβαλε 26 πόντους και εμείς μόλις 10.

Μία ύστατη προσπάθεια έγινε στο 32ο λεπτό καθώς μειώσαμε σε 87-78 αλλά με ένα σερί 5-0 οι Γερμανοί πήραν πάλι προβάδισμα ισχυρό. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποβλήθηκε στο 35ο λεπτό με 2ο αντιαθλητικό φάουλ.

Καλύτεροι για την εθνική ομάδα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Λαρεντζάκης, προσπάθησαν αλλά δεν είχαν τις απαραίτητες βοήθειες από τους υπόλοιπους.

Η Γερμανία θα αντιμετωπίσει την Ισπανία και η εθνική ομάδα θα επιστρέψει έχοντας πλέον στο μυαλό της το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.