13ο Ethnofest | Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

To 13ο Ethnofest – Διεθνές Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας επιστρέφει στην Αθήνα αλλά και διαδικτυακά σε όλη την Ελλάδα με ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο που καταγράφουν, αναδεικνύουν και σχολιάζουν το μωσαϊκό της ανθρώπινης εμπειρίας.

13o ethnofest


Από τις 24 Νοεμβρίου έως και τις 27 Νοεμβρίου, το Ethnofest επιστρέφει στον φιλόξενο κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ ενώ από τις 28 Νοεμβρίου έως και τις 4 Δεκεμβρίου τη σκυτάλη παίρνει η διαδικτυακή του έκδοση με επιλεγμένες ταινίες του προγράμματος.


Προβολές, παράλληλες εκδηλώσεις και σημαντικοί καλεσμένοι πλαισιώνουν τη φετινή έκδοση και μας καλούν να θυμηθούμε τους λόγους που το φεστιβάλ έχει αποκτήσει ένα τόσο σταθερά πιστό κοινό.

Τα αγαπημένα σπουδαστικά τμήματα επιστρέφουν (Initiations), σπουδαίες πολυπρισματικές ταινίες προβάλλονται στο πλαίσιο του Πανοράματος, πειραματικές φωνές βρίσκουν το χώρο τους στο τμήμα Filmic Experiments. Στο πλαίσιο του αφιερώματος για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, ταινίες καταγράφουν πολύτιμες πρακτικές και εκτός συνόρων της χώρας ενώ μια εκπαιδευτική προβολή στην Ταινιοθήκη γίνεται καθολικά προσβάσιμη.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης – και με την υποστήριξη του Onassis Culture – καλωσορίζουμε για πρώτη φορά στην Αθήνα τη σπουδαία κινηματογραφίστρια, θεωρητικό, συγγραφέα, συνθέτρια και καθηγήτρια, Trinh T. Minh-ha, η οποία θα βρίσκεται μαζί μας για δύο εμβληματικές προβολές και μια ανοιχτή συζήτηση.

13o ETHNOFEST – Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας
24 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2022

24 Νοεμβρίου – 27 Νοεμβρίου | Κινηματογράφος Άστορ, Σταδίου 28 (είσοδος εντός στοάς Κοραή) (ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο)

28 Νοεμβρίου – 4 Δεκεμβρίου | Online στο site του Ethnofest

Τιμές εισιτηρίων για τις προβολές στο ΑΣΤΟΡ
5€ ανά προβολή | 3€ ανά προβολή για φοιτητές και ανέργους

Για τα τμήματα Initiations: Σπουδαστικές Ταινίες Στην Ελλάδα & της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Τιμή εισιτηρίων για τις διαδικτυακές προβολές
3€ ανά προβολή

Η προσβάσιμη προβολή στην Ταινιοθήκη είναι δωρεάν και οι θέσεις εξασφαλίζονται μέσω email στο info@ethnofest.gr

Οι παράλληλες εκδηλώσεις έχουν δωρεάν είσοδο.

Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί σύντομα, επισκεφθείτε την ιστολελίδα μας: www.ethnofest.gr