Η Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου – κέρδισε 4-2 στα πέναλτι τη Γαλλία

Αυτός ο τελικός του Μουντιάλ τα είχε όλα…ανατροπές, πέναλτι και στο τέλος πρωταθλήτρια κόσμου αναδείχθηκε η ομάδα της Αργεντινής.

di maria

Η Γαλλία δεν έκανε καλό παιχνίδι.. στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού ήταν απλά ακτός. .. παιχνιδιού..το 1-0 έγινε από τον Μέσι με πέναλτι μετά από φάουλ στον Ντι Μαρία. Το 2-0 έγινε στο 36ο λεπτό σε αντεπίθεση της Αργεντινής και με πάσα στον Ντι Μαρία από τον Μακάλιστερ.

Ο Ντεσάμπ ρίσκαρε, έκανε αλλαγές προσπαθώντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του..μάλιστα στο 41ο αντικατέστησε τον Ζιρού και τον Ντεμπελέ με τους Τουράμ και Μουανί.

Κι ενώ φαινόταν ότι όλα είχαν τελειώσει για τη Γαλλία, στο 79ο λεπτό ήρθε το γκολ με πέναλτι ύστερα από την ανατροπή του Μουανί από τον Οταμέντι. Ο Εμπαμέ το έκανε γκολ και μείωσε σε 2-1. Η ολική επαναφορά για τη Γαλλία ήρθε δύο λεπτά αργότερα με τρομερό σουτ του Εμπαμπέ.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.. ο Μέσι έκανε το 3-2 στο 108ο λεπό για να ισοφαρήσει η Γαλλία με πέναλτι στο 118ο λεπτό με τον Εμπαμπέ. Ο Εμπαμέ έκανε χατ τρικ σημειώνοντας τρία γκολ.

Το παιχνίδι κρίθηκε στα πέναλτι όπου μοιραίοι παίκτες για τη Γαλλία ήταν ο Κομάν και ο Τσουαμενί.