40η SciFY Academy | Πρωτοβουλίες Πρωτοπόρων για την Τεχνητή Νοημοσύνη: Αλλάζοντας το αύριο, σήμερα

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας SciFY Academy, η SciFY και το INNOVATHENS, σας προσκαλούν στην 40ή SciFY Academy με θέμα “Πρωτοβουλίες Πρωτοπόρων για την Τεχνητή Νοημοσύνη: Αλλάζοντας το αύριο, σήμερα”, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, στις 19:00, στο INNOVATHENS.

innovathens

Κλείστε έγκαιρα το δωρεάν εισιτήριό σας εδώ


Με μια ματιά:
●      Θα συμμετάσχουμε ενεργά στη διαμόρφωση συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης που αλλάζουν τη ζωή μας – χωρίς να χρειάζεται να είμαστε ειδικοί
●      Θα συνεργαστούμε με καινοτόμους φορείς σε δύο workshops
●      Θα καινοτομήσουμε στην Επιχειρηματικότητα και στην Εκπαίδευση.


Το event αναλυτικά:
1η Ενότητα: Καινοτομώντας για την Κοινωνία, τη Δημοκρατία, την Επιχειρηματικότητα και την Εκπαίδευση.

  1. Δημιουργώντας Πρωτοπόρους στην Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα: Ο κος Βασίλης Γιαννακόπουλος, Marketing & Social Impact Manager στη SciFY, θα μας μιλήσει για την Πρωτοβουλία “Πρωτοπόροι για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα”, τα αποτελέσματά της μέχρι τώρα και τα επόμενα βήματα.
  2. Η Τεχνητή Νοημοσύνη στα Κοινοβούλια: Ο Δρ. Φώτης Φυτσιλής, Βουλή των Ελλήνων, Επιστημονική Υπηρεσία, με την πολύτιμη πείρα του θα μας περιγράψει καινοτόμες πρωτοβουλίες που έχουν ξεκινήσει για την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Βουλή των Ελλήνων και σε Κοινοβούλια του Κόσμου.
  3. Τα ανοιχτά δεδομένα “θησαυρός” για καινοτομία με Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο κος Χάρης Βασιλείου, συν-συντονιστής της ομάδας εργασίας Ανοιχτής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας της ΕΛΛΑΚ, θα μας μιλήσει για το πώς τα Ανοιχτά Δεδομένα αξιοποιούνται από συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης.
  4. 1η θεματική Workshop “Ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα με την Τεχνητή Νοημοσύνη”: Ο κ. Μιχάλης Γκόλιας, Γκόλιας Μιχάλης Δ/ντης Πληροφορικής της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, στην παρουσίασή του θα μας περιγράψει την ιδέα επιχειρηματικότητας με την οποία θα ασχοληθούμε κατά τη διάρκεια του workshop: τη δημιουργία ενός portal που βοηθάει νέους επιχειρηματίες να πάρουν καλύτερες επενδυτικές και επιχειρηματικές αποφάσεις, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες τη στιγμή που τις χρειάζονται. Η υπηρεσία θα παρέχεται δωρεάν σε όλους.
  5. 2η θεματική Workshop “Συμμετέχουμε στον παγκόσμιο διαγωνισμό Τεχνητής Νοημοσύνης για μαθητές και μαθήτριες”: οι κύριοι Ανδρέας Καράμπελας, Researcher of AI-Lab, organizer of WAICY GREECE, και Δρ. Γεώργιος Βούρος, Director of AI-Lab Department of Digital Systems University of Piraeus – Official Partner of WAICY, θα μας μιλήσουν για το WAICY (World Artificial Intelligence Competition for Youth). Tο WAICY είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός TN που ενθαρρύνει τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους για την TN για να δημιουργήσουν έργα που λύνουν προβλήματα του πραγματικού κόσμου όπως η κλιματική αλλαγή, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η παγκόσμια δημόσια υγεία κ.λπ.
    2η Ενότητα: Δύο παράλληλα Workshops, με στόχο να έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα μέχρι τη λήξη τους.
    1η θεματική: “Ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα με την Τεχνητή Νοημοσύνη”
    2η θεματική: “Συμμετέχουμε στον παγκόσμιο διαγωνισμό Τεχνητής Νοημοσύνης για μαθητές και μαθήτριες”
    Κατά την εγγραφή τους οι συμμετέχοντες θα δηλώσουν σε ποιό από τα δύο workshops θέλουν να συμμετάσχουν.
    Μάθετε περισσότερα για τις θεματικές εδώ: Περιγραφή Workshop
    Η εκδήλωση απευθύνεται σε επιχειρηματίες, τεχνολόγους, επιστήμονες θετικών επιστημών και εκπαιδευτικούς, καθώς και φοιτητές των προαναφερθέντων πεδίων. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και σε όσες και όσους ενδιαφέρονται για την τεχνητή νοημοσύνη, την εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα.
    Δείτε το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ
    Η SciFY Academy είναι μία ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο σειρά εκπαιδευτικών δράσεων, από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Science For You – SciFY, για την ελεύθερη διάχυση της γνώσης. Ήδη, μέχρι τώρα οι ωφελούμενοι έχουν φτάσει τους 30.000+ και οι δράσεις συνεχίζονται.

Δηλώσεις Δωρεάν Συμμετοχής: http://go.scify.gr/sfacIN40Tickets
Περισσότερες πληροφορίες για το Workshop: http://go.scify.gr/sfacIN40WorkshopInfo
Facebook Event: http://go.scify.gr/sfacIN40FBEvent

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση: http://go.scify.gr/sfacIN40Info

Υπεύθυνη Διοργάνωσης
Δέσποινα Χαλβατζή: dchalvatzi@scify.org, 211 400 4192
Περισσότερες πληροφορίες για SciFY: www.scify.org