Κακοκαιρία Barbara: Υποχρεωτικές αλυσίδες για τα αυτοκίνητα – θα γίνουν αυστηροί έλεγχοι

Μετά την έκτακτη σύσκεψη που έγινε στην Πολιτική Προστασία, αποφασίσθηκε ότι οι αλυσίδες είναι υποχρεωτικές για τα οχήματα.

κακοκαιρία μπάρμπαρα

Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής επισήμανε ότι είναι υποχρεωτική η χρήση αλυσίδων από τα αυτοκίνητα και προανήγγειλε ελέγχους μάλιστα από το πρωί του Σαββάτου.

Αναλυτικά όσα είπε:

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα φαινόμενα θα είναι επικίνδυνα έως και την Παρασκευή.

Γι’ αυτό το λόγο, σήμερα, πραγματοποιήθηκε νέα ευρεία συντονιστική σύσκεψη με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και της φυσικής ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, όλων των συναρμόδιων φορέων, αλλά και με επιστημονική ομάδα μετεωρολόγων και υδρολόγων.

 Σε συνέχεια της σύσκεψης εκδόθηκαν πέντε προειδοποιητικά μηνύματα από το 112, προς τους κατοίκους της Αττικής, της Εύβοιας, της Μαγνησίας, των Σποράδων, της Κέρκυρας, των Παξών, του Βορειοανατολικού Αιγαίου, της Θάσου καθώς και προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Τρίπολης.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται αύριο το πρωί στα Δωδεκάνησα και γι’ αυτό το λόγο, σε λίγα λεπτά, θα εκδοθεί ένα ακόμη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, προς τους κατοίκους των νησιών αυτών. Σε όλα τα μηνύματα από το 112, απευθύνουμε ισχυρή σύσταση για περιορισμό μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες, κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.

Ανάλογα με την ενημέρωση που θα έχουμε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα επαναξιολογηθεί η πορεία της κακοκαιρίας.

Όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα.

Επαναλαμβάνουμε την ισχυρή σύσταση στους πολίτες, πέραν των οδηγιών του 112,

  • Παραμείνετε πολύ προσεκτικοί,
  • Περιορίστε τις μετακινήσεις σας. στις απολύτως αναγκαίες, αν βρίσκεστε στις περιοχές όπου εξελίσσονται τα επικίνδυνα φαινόμενα και 
  • Λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

Τονίζουμε ότι, για οποιαδήποτε μετακίνησή μας, είναι σημαντικό να είμαστε ενημερωμένοι, για την εξέλιξη της κακοκαιρίας και την βατότητα του οδικού δικτύου. Σχετικές ανακοινώσεις επικαιροποιούνται διαρκώς και αναρτώνται στις ιστοσελίδες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Δείτε το video της ενημέρωσης https://bit.ly/3Dkdksq