Τα Special Olympics εγκαινιάζουν το Global Leadership Coalition for Inclusion με την υποστήριξη του SNF

Στους Παγκόσμιους Αγώνες των Special Olympics στο Βερολίνο, τα Special Olympics ανακοίνωσαν τη δημιουργία του Global Leadership Coalition for Inclusion.

special olympics

Πρόκειται για μία συνεργασία μεταξύ κυβερνήσεων, επιχειρήσεων, φιλανθρωπικών φορέων και μη κερδοσκοπικών οργανισμών από 14 χώρες και τέσσερις ηπείρους. Τα μέλη έχουν δεσμευτεί να επεκτείνουν τα αθλητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα μεικτών ομάδων (unified sports and education programs) των Special Olympics, προκειμένου να προσεγγίσουν δύο εκατομμύρια νέους σε περισσότερα από 150.000 σχολεία.

Διάβασε ολόκληρη την ανακοίνωση σχετικά με τη δημιουργία του Global Leadership Coalition for Inclusion, το οποίο υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

«Το ΙΣΝ είναι υπερήφανο που υποστηρίζει τη δημιουργία του Global Leadership Coalition for Inclusion των Special Olympics, και συγχαίρουμε τα μέλη του για τη δέσμευσή τους να σημειώσουν ουσιαστική πρόοδο σε αυτό το θεμελιώδες έργο παγκοσμίως», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος. «Αλλά ακόμη περισσότερο, συγχαίρουμε τα εκατομμύρια των νέων που συμμετέχουν στα Special Olympics και προωθούν, καθημερινά, την κοινωνική ένταξη στις κοινότητές τους».

Η νέα αυτή προσπάθεια έρχεται σε συνέχεια της μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ του ΙΣΝ και των Special Olympics, η οποία περιλαμβάνει και τη συνεργασία μεταξύ των οργανισμών για την εφαρμογή των συμπεριληπτικών προγραμμάτων στα σχολεία. Το ΙΣΝ θεωρεί τον αθλητισμό μία δυναμική πλατφόρμα για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης.