Το ΙΣΝ τιμάται σε εκδήλωση του NYIC για το έργο του στον τομέα της προστασίας των δικαιωμάτων των μεταναστών

Eκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) συμμετείχαν σε εκδήλωση για τον εορτασμό του έργου του New York Immigration Coalition (NYIC), ενός «οργανισμού-ομπρέλα» που μαζί με τα μέλη του συμβάλλει στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των μεταναστών στη Νέα Υόρκη.

ιδρυμα νιαρχος

Η υποστήριξη του ΙΣΝ προς τον NYIC ξεκίνησε ως απάντηση στην δύσκολη κατάσταση με την οποία βρισκόντουσαν αντιμέτωποι οι αιτούντες άσυλο στη Νέα Υόρκη στο αποκορύφωμα της πανδημίας αλλά μέχρι και σήμερα. Ήταν μεγάλη μας τιμή που το ΙΣΝ αναγνωρίστηκε ως τιμώμενο ίδρυμα για το όραμά του στην εκδήλωση, στην οποία μίλησαν εκ μέρους του Ιδρύματος η Διευθύντρια Προγραμμάτων του ΙΣΝ, Casey Russo, και το μέλος της Διεύθυνσης Δωρεών, Luis Daniel Caridad.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της 26ετούς διαδρομής μας, προσπαθούμε να βοηθήσουμε σε καταστάσεις κρίσης στην κοινότητά μας, εδώ στη Νέα Υόρκη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η Casey Russo. «Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για τους οργανισμούς που υποστηρίζουμε, όπως ο NYIC, ο οποίος βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή για πάνω από 30 χρόνια. Όταν συμβαίνει μια κρίση, ξέρουμε ότι μπορούμε να βασιστούμε σε εσάς, που έχετε πάντα ανοιχτά αυτιά και μάτια για να αφουγκράζεστε τις ανάγκες της κοινωνίας και να συμβάλετε στην κάλυψη τους».

«Όταν οι αιτούντες άσυλο άρχισαν να καταφθάνουν στην πόλη την περασμένη άνοιξη και ο NYIC μας προσέγγισε, το μόνο που είχαμε να κάνουμε στο ΙΣΝ ήταν να ακούσουμε. Να ακούσουμε και να εμπιστευτούμε ότι ο NYIC και εσείς, τα μέλη του, όχι μόνο γνωρίζατε πώς να αντιδράσετε, αλλά ότι ήδη αντιδρούσατε, με το περιορισμένο προσωπικό και τους πόρους που είχατε στη διάθεσή σας», δήλωσε ο Luis Daniel Caridad. «Το έργο σας βοήθησε να διασφαλιστεί ότι η Νέα Υόρκη δεν είναι μόνο μια πόλη που δημιουργήθηκε από μετανάστες, αλλά και μια πόλη που τους καλωσορίζει. Αυτό είναι που γιορτάζουμε απόψε εδώ, δεν έχουμε λόγια για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας».