Το Πρώτο Διαστημικό Ξενοδοχείο Σε Τροχιά Το 2024 (;)

Είστε λάτρεις των ταξιδιών;; είστε και λάτρεις του διαστήματος;; Πως θα σας φαινόταν η ιδέα να ταξιδέψετε με πύραυλο στο διάστημα και να περάσετε μερικές ημέρες σε τροχιά γύρω από τη Γη, μέσα σε ένα διαστημικό ξενοχοδείο;;

to prwto diastimiko xenodoxeio se troxia to 2024

Αν τυχαίνει τώρα να έχετε στην άκρη μερικά εκατομμύρια, τότε ανήκετε στο μικρό ποσοστό του πλανήτη που θα μπορέσει να χαρεί τη διαμονή του, κυριολεκτικά, μακριά από τους ανθρώπους!

402 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, στην έρημο του διαστήματος, με καμπίνες (δωμάτια) σχεδιασμένες από τον παγκοσμίου φήμης Philippe Starck, ο διαστημικός σταθμός Axiom αποτελεί όνειρο των πρώην αρχηγών της NASA. Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις τα τελευταία χρόνια για να πάνε τη φιλοξενία σε άλλο επίπεδο.

Σε πρόσφατο άρθρο των Times, ο αγώνας για την διαστημική φιλοξενία, έχει σημειώσει τολμηρά άλματα. Επικεφαλής των διαδικασίων είναι οι πρώην αρχηγοί της ΝASA, σε συνεργασία με αστροναύτες. Ο πρώτος εμπορικός διαστημικός σταθμός AXIOM, είναι ένα βήμα πιο κοντά προς την έναρξή του.

Το κόστος δημιουργίας του πρώτου ιδιωτικού διαστημικού σταθμού ανέρχεται στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό ιδιαίτερα χαμηλό για το αποτέλεσμα που υπόσχεται να προσφέρει.

Παρόλο, που η κατασκευή του AXIOM απαιτεί διαστημικούς μηχανικούς, η δημιουργία των εσωτερικών χώρων έχει ανατεθεί στον Γάλλο βιομηχανικό αρχιτέκτονα Philippe Starck.

Η κατασκευή θα χρησιμεύσει τόσο ως ερευνητική πλατφόρμα όσο και ως προορισμός για το πρώτο κύμα διαστημικών τουριστών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Axiom καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να κάνει το κατάλυμα πολύ πιο πολυτελές από τον ISS.

Οι καμπίνες θα διαθέτουν βελούδινους τοίχους και έπιπλα, φουτουριστικά LED που αλλάζουν χρώμα και πανοραμική θέα του πλανήτη μας!

diastimiko xenodoxeio to 2024

Η Axiom έχει επίσης εξασφαλίσει μια συμφωνία με την SpaceX για να στείλει έναν μικρό αριθμό ιδιωτικών αστροναυτών για σύντομες διαμονές στο ISS μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Οι θέσεις φημολογείται ότι κοστολογούνται στα 55 εκατομμύρια ευρώ. Ο Tom Cruise, φέρεται πως βρίσκεται σε συνομιλίες με τον παραγωγό και σκηνοθέτη Doug Liman, για να γυρίσουν την πρώτη ταινία στο διάστημα. Οι διαστημικοί τουρίστες που θα πηγαίνουν στον AXIOM, θα πρέπει να περάσουν πρώτα μια εκπαίδευση 15 εβδομάδων πριν την εκτόξευσή τους.

Η εταιρεία κατασκευής, υπόσχεται να «βοηθήσει να γραφτεί ένα νέο κεφάλαιο στην ανθρώπινη ιστορία» με την κατασκευή του AXIOM. Στην ιστοσελίδα της αναφέρει: «20 χρόνια αφότου οι αστροναύτες άρχισαν να ζουν και να εργάζονται πάνω στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), ο AXIOM, προσφέρει τη δυνατότητα να εκπληρώσει προσωπικές φιλοδοξίες, φιλοσοφικές αναζητήσεις, επιστημονικούς και εμπορικούς στόχους».

Πηγές:https://hoteldesigns.net/industry-news/plans-for-a-hotel-in-space-on-track-for-a-2024-launch/

https://www.thejakartapost.com/life/2020/09/24/tom-cruise-officially-going-to-space-in-2021-for-new-film.html

https://www.axiomspace.com/