9 + 1 Λόγοι για να επισκεφτείτε την Μεσσηνία αυτό το καλοκαίρι! (Μέρος 2)

Η περιήγησή μας στις ομορφιές της Μεσσηνίας συνεχίζεται! Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο μέρος εδώ.

6.Καρδαμύλη

Βουνό ή θάλλασα;; Η Καρδαμύλη συνδυάζει και τα δύο και είναι ένα χωριό που έχει καταφέρει να διατηρήσει το παραδοσιακό της στοιχείο με τα πανέμορφα πετρόχτιστα σπιτάκια της! Γραφικά σοκάκια, σπίτια που μοιάζουν σαν μικροί πύργοι, παραδοσιακά ταβερνάκια, λιμάνι για απογευματινές βόλτες και τόσα ακόμα, θα σας κάνουν να λατρέψετε την Καρδαμύλη. Αξίζει να επισκεφτείτε την Παλιά Καρδαμύλη καθώς το αρχαιολογικό μουσείο της περιοχής! Γύρω από το χωριό της Καρδαμύλης, θα βρείτε παραλίες για όλα τα γούστα! Ενδεικτικά αναφέρουμε τις παρακάτω: Παραλία Φονέας (βρίσκεται στο τέλος ενός μονοπατιού μέσα στα δέντρα και ο βράχος που την χωρίζει στη μέση, είναι το σήμα κατατεθέν της), Παραλία Δελφίνια (χοντρή άμμος) και Παραλία Καταφύγι (το σημείο όπου ο Ταΰγετος ακουμπάει την θάλασσα! Μια από τις πιο «άγριες» παραλίες της Μάνης).

7.Παραλία Καλογριά στην Στούπα

Η παραλία Καλογριά, βρίσκεται στην Μεσσηνιακή Μάνη και αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους επισκέπτες της περιοχής. Τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά και υπέροχη αμμουδιά συνθέτουν την παραλία της Καλογριάς. Για τους πιο ψαγμένους, αναφέρουμε πως δίπλα στην παραλία βρίσκονται δύο σπίτια μεγάλης λογοτεχνικής αξίας. Στο ένα έμενε ο Γιώργος Ζορμπάς, ο άνθρωπος που ενέπνευσε τον ένοικο του δεύτερου σπιτιού (1917-1918), Νίκο Καζαντζάκη, να γράψει το έργο του «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά».

8.Αρχαία Μεσσήνη

Στα 30 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα, βρίσκεται η Αρχαία Μεσσήνη, μια από τις καλύτερα σωζόμενες πόλεις της Αρχαίας Ελλάδας. Μέχρι και σήμερα, σώζονται σε πολύ καλή κατάσταση τείχη, οικίες, ναοί, το αρχαίο θέατρο και άλλα δημόσια κτίρια. Περπατήστε στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και θαυμάστε τα ευρήματα στο διώροφο αρχαιολογικό μουσείο στην είσοδο.

8. Νέδα

Η εξερεύνηση της φύσης συνεχίζεται στο φαράγγι της Νέδας! Η Νέδα (ποταμός με θηλυκό όνομα!!), αποτελεί το φυσικό σύνορο ανάμεσα στη Μεσσηνία και την Ηλεία. Το φαράγγι μήκους 32 χλμ. αποτελείται από στενά μονοπάτια, καταρράκτες και φυσικές λίμνες! Για να διασχίσετε το φαράγγι, θα πρέπει να περπατήσετε μέσα στο νερό ή και να κολυμπήσετε σε σημεία. Θα ήταν καλό να έχετε οργανωθεί πριν την επίσκεψή σας στο φαράγγι και να έχετε κάποιον οδηγό που να γνωρίζει καλά την περιοχή. Κάποια από τα βασικά σημεία ενδιαφέροντος του φαραγγιού της Νέδας αποτελούν: ο μεγάλος καταρρακτης, το πέτρινο γεφύρι, το Στόμιο (σπηλιά που διασχίζει ο ποταμός) και το εκκλησάκι της Παναγίας.

9.Πολυλίμνιο

Ένα από τα 7 φυσικά «θαύματα» της Μεσσηνίας, είναι το Πολυλίμνιο (Τα υπόλοιπα 6 –σύμφωνα με το kalamatain.gr- είναι: Υδροβιότοπος της Γιάλοβας, Φαράγγι του Ριντόμου, Το νησιωτικό σύμπλεγμα από τα νησιά Σαπιένζα, Αγία Μαριανή ή Αγία Μαρίνα και Σχίζα, Καρδαμύλη, Αρχαία Μεσσήνη, Κάστρο Μεθώνης). Αντίστοιχης ομορφιάς με τη Νέδα, το Πολυλίμνιο είναι ένας νεραϊδένιος τόπος, με καταρράκτες, ποταμάκια και λίμνες. Τα μονοπάτια σε αρκετά σημεία τους είναι δυσπρόσιτα και επικίνδυνα, αλλά για όσους λατρεύετε την περιπέτεια και την επαφή με τη φύση, το Πολυλίμνιο θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω! Αν το επισκεφτείτε καλοκαίρι, ρίξτε και μια βουτιά στα εντυπωσιακά νερά των λιμνών! (Αθλητικό παπούτσι και νεράκι είναι MUST!).