Σχεδιάζοντας τις διακοπές μας!

Μπήκε και επίσημα το καλοκαίρι. Κάθε μέρα είναι πιο ζεστή από την προηγούμενη. Αρκετοί από μας έχουν ξεκινήσει τα πρώτα μπάνια τους. Και σιγά σιγά κανονίζουμε πότε θα φύγουμε από την πρωτεύουσα που θα πάμε και με ποιους.

vacation1

Οπότε άλλοι βλέπουν πότε θα πάρουν σταδιακά τις άδειες τους κι άλλοι περιμένουν πως και πως να τελειώσουν την εξεταστική τους ή τις ενδοσχολικές εξετάσεις οι 18χρονοι και να φύγουν με παρέα ή τη σχέση για κανένα νησί.

Επόμενο βήμα κλείσιμο εισιτήριων με πλοίο συνήθως και εύρεση δωματίων στον εκάστοτε προορισμό. Εκεί είναι που πρέπει να σκεφτείς αν θες πολυκοσμία ή κάτι πιο ήσυχο. Εξάλλου οι επιλογές εδώ στην Ελλάδα είναι πολλές. Οι πιο μικρές ηλικίες πάνε πιο πολύ σε Μύκονο ή Πάρο, ενώ εμείς μετά τα 20 προτιμάμε καμιά Κρήτη, Άνδρο, Σκιάθο , Σαντορίνη ( ότι πρέπει για ζευγαράκια) ή και Ικαρία.

vacation2

Επίσης τελευταία τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι πολύ της μόδας. Τα ταξιδιωτικά πακέτα, ειδικά μέσω ίντερνετ είναι πολύ καλά. Και πολλές φορές συμφέρει να πας στην Ευρώπη, παρά στο εσωτερικό, ειδικά αν κλείσεις νωρίς τα εισιτήρια. Και η λύση του εξοχικού είναι μια πολύ καλή ιδέα, αν το έχεις όλο στη διάθεση σου για σένα και την παρέα βέβαια!

vacation3

Όπως και να ‘χει οι καλοκαιρινές διακοπές είναι κάτι το ξεχωριστό. Τις περιμένουμε όλο το χρόνο. Και όλοι μας έχουμε ανάγκη, ειδικά τις μέρες αυτές, από λίγη ξεκούραση και χαλάρωση. Να αδειάσουμε το μυαλό μας και να κάνουμε κάτι το διαφορετικό.

Ακόμη και το να αράζουμε όλη τη μέρα μπροστά στη θάλασσα αν αυτό μας αρέσει και γεμίζουμε έτσι τις μπαταρίες μας, τότε αυτό είναι που μας ταιριάζει. Αντίστοιχα και οι φαν του βουνού ή ακόμη και της πόλης – γιατί διακοπές δεν σημαίνει απαραίτητα ότι φεύγω και πάω κάπου αλλού – να κάνουν ότι τους ευχαριστεί πιο πολύ. Αυτός εξάλλου είναι και ο σκοπός των διακοπών.

Ας βρει λοιπόν ο καθένας, ποιος τύπος διακοπών τον εκφράζει πιο πολύ, ποια παρέα θα ήθελε να έχει μαζί του για να περάσει όσο πιο καλά γίνεται και να κλείσει εισιτήρια, ξενοδοχεία και όλα τα σχετικά και είναι έτοιμος για αναχώρηση! Και μη ξεχάσετε μείνετε ή φύγετε ειδικά τις μέρες των διακοπών να έχετε μαζί σας το χαμόγελό σας και χαμογελαστούς φίλους, φίλες, σχέσεις, που θα ομορφαίνουν τις στιγμές σας!