Συνέντευξη με τους Ex Girlfriend’s Perfume

exgirlfriends_parfume2

Οι Ex Girlfriend’s Perfume ανακηρύχθηκαν Jumping Fish Artists για το μήνα Δεκέμβριο του 2014 με το τραγούδι Cache-cache. Παίζουν μαζί από το 2013 και έχουν ήδη καταφέρει να ξεχωρίσουν σε αρκετούς διαγωνισμούς και να εμφανιστούν σε πολλά live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το είδος της μουσικής τους είναι απροσδιόριστο. Groovy κατά βάση παίξιμο με στοιχεία funky, progressive, reggae, swing. Μέσα στο 2016 πρόκειται να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο Dansistor το οποίο θα περιέχει ένα σύνολο από ιδιαίτερα και διαφορετικά μεταξύ τους κομμάτια.

Πάμε να τους γνωρίσουμε!

Να ξεκινήσουμε με ένα μικρό ιστορικό της μπάντας, δηλαδή πότε ξεκινήσατε, πως εξελιχθήκατε και πως φτάσατε στο σήμερα.

Παίζουμε μαζί περίπου 3 χρόνια. Ξεκινήσαμε σαν ακουστικό σχήμα ο Γιώργος (κιθάρα) και η Μαίρη (φωνή) και σιγά σιγά και με διάφορες ανακατατάξεις καταλήξαμε στο τωρινό σχήμα. Είμαστε μια πολύ όμορφη παρέα και τα λίγα που έχουμε πετύχει τα έχουμε καταφέρει με πάρα πολύ μεράκι και αγάπη.

Ποια είναι τα ακούσματα σας σαν μπάντα;; Όταν ξεκινήσατε  ήσασταν όλοι στο ίδιο μήκος κύματος;

Έχουμε πολύ διαφορετικά ακούσματα όλοι και αυτό βγαίνει και στον ήχο της μπάντας. Ακούμε αρκετά μελαγχολική μουσική (Radiohead, London Grammar, Lana del Rey) αλλά και uptempo  μουσική (Jamiroquai, Maroon 5, κτλ).

Το μουσικό μονοπάτι που έχετε επιλέξει, θα λέγαμε, πως ανήκει κυρίως στην εναλλακτική/πειραματική μουσική, ένα είδος όχι και τόσο διαδεδομένο στη χώρα μας. (δηλαδή, όχι εμπορικό). Πως θα περιγράφατε σε ένα μη γνώστη τη μουσική σας;

Μια φίλη περιέγραψε πριν λίγο καιρό την μουσική μας σαν ένα μουσικό μωσαϊκό. Πετυχημένος προσδιορισμός καθώς μπλέκουμε αρκετά είδη στα κομμάτια μας και η ποικιλομορφία έχει βασικό ρόλο στη μουσική που γράφουμε. Θα περιγράφαμε επίσης τη μουσική μας ως αναπάντεχη, experimental groovy & αψυχολόγητη.

 Jumping Fish! Πιστεύω ένα μεγάλο κεφάλαιο για εσάς. Πόσο σας επηρέασε και πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα στη μπάντα μετά τον διαγωνισμό;

Το Jumping Fish έχει καθορίσει κατά τεράστιο ποσοστό την πορεία μας. Κερδίσαμε τον διαγωνισμό, παίξαμε στο ROCKWAVE με τον Robbie Williams και γενικότερα μας έχουν ακούσει πολλά ¨αυτιά¨ μέσα από το Jumping Fish. Σταθήκαμε τυχεροί αλλά εκμεταλλευτήκαμε κάθε ευκαιρία που μας παρουσιάστηκε μέσα από το Jumping Fish της Cosmote. Κακά τα ψέματα αν δεν είχαμε κερδίσει τον διαγωνισμό δεν θα είχαμε προχωρήσει τόσο γρήγορα 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=-WlPhPrpF-A

Πέρυσι, ανοίξατε τη συναυλία του Robbie Williams στο Rockwave Festival. Πείτε μας τις εντυπώσεις που αποκομίσατε από αυτήν την εμφάνισή σας.

Ένα πρωτόγνωρο όνειρο που διήρκησε λίγο δυστυχώς. Ανεπανάληπτη εμπειρία να παίζεις σε χιλιάδες κοινό στην πλειοψηφία του δεν σε ξέρει, περίεργο άγχος αλλά και ανυπομονησία, χαρήκαμε κάθε δευτερόλεπτο που είμασταν πάνω στη σκηνή και ανυπομονούμε για επόμενο τόσο μεγάλο φεστιβάλ για μας. Θα το θυμόμαστε για πάντα.

“The Music Project by Jumping Fish”. Ποια είναι η γνώμη σας για την εκπομπή καθώς και για τη συμμετοχή σας σε αυτήν;

Μια υπέροχη ιδέα για εκπομπή που κατάφερε να συνδέσει νέες ελληνικές μπάντες με κορυφαίους Έλληνες Μουσικούς. Αυτό είναι Μουσική. Να σέβεσαι τον μεγάλο καλλιτέχνη και να εκφράζεσαι με όλη σου τη έμπνευση προσπαθώντας να διασκευάσεις τέτοιου επιπέδου κομμάτια. Συμμετείχαμε σε 3 επεισόδιο. Με τον Λάκη Παπαδόπουλο (παίξαμε το Να Μ’Αγαπάς που τραγουδάει ο Σάκης Ρουβάς), με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα (παίξαμε το Έλα Ψυχούλα μου) και με τον Γιάννη Κότσιρα (παιξαμε τον Φύλακα Άγγελο). Πριν λίγα χρόνια βλέπαμε τους καλλιτέχνες και τραγουδούσαμε τα τραγούδια τους. Μέσα από την εκπομπή τους γνωρίσαμε, παίξαμε κομμάτια τους, και αποκομίσαμε εξαιρετικές εμπειρίες.

Μέσα στο 2016, θα κυκλοφορήσει το πρώτο σας άλμπουμ με τίτλο «Dansistor». Μιλήστε μας λίγο για το νέο σας υλικό.

Μέσα στον Σεπτέμβρη θα είναι επιτέλους έτοιμο το cd μας. 10 κομμάτια διαφορετικού είδους το καθένα, γεγονός που εκφράζει την μουσική μας απόλυτα. Ελπίζουμε να αρέσει στο κοινό και σύντομα θα ανακοινώσουμε την ημερομηνία που θα παρουσιάσουμε τον Δίσκο μας  🙂  Σας περιμένουμε όλους !!
Μας αρέσει πολύ να γράφουμε δική μας μουσική και ήδη έχουμε υλικό για το δεύτερο cd μας.

Με ποιους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Έλληνες: Μαριέττα Φαφούτη, Locomondo, Imam Baildi (έχουμε παίξει μαζί)
Ξένοι: London Grammar, the XX, Lorde

Τι συμβουλή θα δίνατε σε ένα συγκρότημα που τώρα αρχίζει να κάνει τα πρώτα του βήματα;

Ότι κάνει να το κάνει καλά και με μεράκι. Χωρίς κόπο δεν μπορείς να πετύχεις όμορφα πράγματα και στόχους. Ιδανικά θα πρέπει η κάθε μπάντα να έχει τον δικό της χώρο και όχι να μετράει ώρες και χρήματα σε studio J Σε δικό σου χώρο έχεις την ηρεμία να δουλέψεις δικό σου υλικό και να προχωρήσεις κομμάτια σου. Και πάνω από όλα να είναι παρέα. Πρώτα έρχεται η φιλική – προσωπική σχέση και μετά η καλή συνεργασία.

Τι σχέδια έχετε για το μέλλον; Υπάρχουν επερχόμενες ζωντανές εμφανίσεις;

Σε πολύ λίγο καιρό ανακοινώνουμε ένα πολύ μεγάλο φεστιβάλ καθώς και την παρουσίαση δίσκου μας. Δυστυχώς δεν είναι ανακοινώσιμα ακόμα 🙂

Τους ευχαριστούμε πολύ! 🙂

exgirlfriends_parfume

Μπορείτε να βρείτε τους Ex Girlfriend’s Perfume στους παρακάτω συνδέσμους:

Fb page: www.facebook.com/ExGirlfriendsPerfume

Instagram: www. instagram.com/ex_girlfriends_perfume