Γιατί «πρέπει»να…ταξιδεύουμε! 4 λόγοι

Δε μιλάμε για εκδρομές. Μιλάμε για ταξίδια! Όλοι μας κάποτε, κάποια στιγμη έχουμε ακούσει απο φίλους και συγγενείς να μιλάνε για την εμπειρία τους στο εξωτερικό και πόσο ωραία ήταν.

Ποτέ δεν θα καταλάβεις πώς είναι εαν εσύ ο ίδιος δεν κάνεις τη δική σου αρχή.Ένα ταξίδι συνδυάζει και σου προσφέρει τόσα πράγματα που δε γίνονται εύκολα αντιληπτά.Δες τέσσερεις λόγους γιατί οφείλουμε να ταξιδεύουμε και κλείσε αμέσως εισιτήριο για….πτήση!!!

1.Διευρύνεις τους πνευματικούς σου ορίζοντες

Ένα μεγάλο ταξίδι αποτελεί πηγή ανακάλυψης και επέκτασης των πνευματικών μας οριζόντων.Βρίσκεσαι ξαφνικά σε ένα μέρος τελείως διαφορετικό απο τη δική σου «γειτονιά». Έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας απο τη δική σου.Μαθαίνεις πως τελικά υπάρχει και μία άλλη νοοτροπία την οποία εσυ δεν είχες σκεφτεί.Γνωρίζεις έναν πρωτόγνωρο για σένα πολιτισμό και συνειδητοποιείς πως δεν υπάρχει μόνο ένα είδος σκέψης και οπτικής.Είναι μια άλλη ζωη που μέχρι τώρα έβλεπες μόνο στη τηλεόραση.

2.Ένα ταξίδι έχει και το διδακτικό του χαρακτήρα

Έχοντας ταξιδέψει στο μέρος της επιλογής σου έχεις αποκτήσει νέες γνώσεις τόσο για τον πολιτισμό όσο και την νοοτροπία των ανθρώπων και αυτό αυτόματα αυξάνεις το επίπεδο της μόρφωσής σου.Έρχεσαι σε επαφή με τη γλώσσα, τα ιστορικά μνημεία της χώρας,τους νόμους της και φυσικά την τέχνη της.Όλα όσα διαβάζουμε εδώ και χρόνια στα βιβλία μας δεν μένουν στη μνήμη μας αν δεν τα μελετήσουμε απο κοντά και αυτό το ξέρουμε ολοι μας πολύ καλά!Η επαφή αυτή λοιπόν με το «μορφωτικό»περιβάλλον, μας κάνει έτοιμους να συμμετέχουμε με πλήρη επίγνωση και αυτοπεποίθηση σε ανάλογες συζητήσεις και διαλόγους.Τί λές λοιπον, έτοιμος να αρχίσεις να ψάχνεις την υδρόγειό σου;

3.Ξεφεύγεις απο την καθημερινότητά σου.

Ένα ταξίδι σε αναζωογονεί.Σου δίνει πίσω όλη την ενέργεια που είχες χάσει τόσο καιρό στη δουλειά και στο γραφείο.Ξαναγενιέσαι!Όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε πει «θέλω να φύγω να αλλάξω παραστάσεις»Μην το σκέφτσαι, πάρε εναν φίλο και απλά φύγε.Και γιατί να διαλέξεις εξωτερικό και όχι ενδοχώρα; Μύκονο μπορεί να έχεις την ευκαιρία να πας πολλές φορές.Ιταλία, Γαλλία,Ελβετία…ίσως μόνο μία!Πάρε τη φωτογραφική σου και ξεκίνα να δημιουργείς το δικό σου «travelling album»

4.Οι εμπειρίες απο τα ταξίδια αποτελόυν τις ισχυρότερες αναμνήσεις

Είναι τόσο έντονες οι εμπειρίες που αποκτούμε οι οποίες μένουν πάντα χαραγμένες στη μνήμη και στη καρδιά μας, και κάθε φορά που θα τις μοιραζόμαστε θα νίωθουμε πως ξαναζούμε την ίδια στιγμή στο μυαλό μας.Έχεις ξεχάσει ποτέ πώς ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκες κάτω απο το Άγαλμα της Ελευθερίας;


Κωνσταντίνα Καλογεροπούλου