Κρουαζιέρα στον Αργοσαρωνικό. Μια συντάκτρια μοιράζεται την εμπειρία της! 

Τώρα το καλοκαίρι,ακόμη κι αν δεν μπορείς να φύγεις πολλές μέρες από την πόλη, έχεις πολλές επιλογές σε εξορμήσεις, για να αλλάξεις λίγο παραστάσεις και να ανανεωθείς. 

Μία τέτοιου είδους ευκαιρία είναι να πας μονοήμερη κρουαζιέρα σε Υδρα, Πόρο και Αίγινα με την Athens Day Cruise. Το καράβι “Πλατυτέρα των Ουρανών” ξεκινάει πρωί, κατά τις 8, από την Μαρίνα Φλοίσβου.

Βρίσκεται κοντά στο ιστορικό, πολεμικό πλοίο Αβέρωφ. Είναι ένα όμορφο καράβι, που σου προσφέρει κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας και δείπνο σε μπουφέ.

Το πρώτο νήσι που θα σε αφήσει να το εξερευνήσεις είναι η Ύδρα. Η αρχόντισσα, όπως είναι γνωστή του Αργοσαρωνικού, είναι ένα γραφικό νησάκι, πολύ όμορφο. Εκεί θα έχεις περίπου μιάμιση ώρα, όπου μπορείς να πας αριστερά από το λιμάνι και να ανέβεις τα σκαλιά, που οδηγούν στις πολεμίστρες.

Επίσης μπορείς να κάνεις μια βόλτα με γαϊδουράκια και να κάτσεις για ένα γρήγορο καφεδάκι στο Pirate Cafe!

Το επόμενο νησί που θα επισκεφτείς είναι ο Πόρος. Βρίσκεται απέναντι από την Πελοπόννησο και είναι εξίσου όμορφο και ήσυχο, θα έλεγα. Εκεί έχεις περίπου 40 με 50 λεπτά, οπότε θα σου πρότεινα να πας πρώτα στο ρολόι, που είναι κοντά στο λιμάνι και πίστεψε με, η θέα από εκεί θα σε αποζημιώσει, για την μικρή κούραση, από το ανέβασμα των σκαλιών.

Στη συνέχεια μια μίνι βόλτα στα μαγαζιά με τα σουβενίρ, που είναι όλα στη σειρά στο λιμάνι, επιβάλλεται, για να έχεις κάτι για ενθύμιο!

Τελευταίος προορισμός η Αίγινα. Εκεί θα μείνεις δύο ώρες. Μπορείς να επιλέξεις και ανάμεσα στις εκδρομές που προσφέρει η Athens Day Cruise, αλλιώς μια βόλτα στη χώρα, στο λιμάνι και στα σοκάκια είναι ιδανική για να κλείσεις τη μέρα αυτή.

Εδώ θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις το υπέροχο παγωτό στο Alexandre Cafe, ένα γωνιακό μαγαζί, δεξιά από το λιμάνι, που σε αφήνει το καράβι.