Το animal print αποτελεί μια απο τις πιο διαχρωνικές και ιδιαίτερες τάσεις στο στυλ αντρών και γυναικών.
Ένα πρωτότυπο σχέδιο, το οποίο, στη φύση, έχει σχεδιαστεί για να συνδυάζεται με το περιβάλλον, αλλά στον δυτικό πολιτισμό, έχει περάσει ως η αισθητική που έχει σχεδιαστεί για να μας κάνει να ξεχωρίζουμε από το πλήθος.
Στο παρελθόν είχε ταυτιστεί με τους ανθρώπους οι οποίοι είχαν άγριες διαθέσεις όπως, κακοποιοί και επαναστάτες. Στην σύγχρονη εποχή έχει γίνει κοινώς αποδεκτό, όμως υπάρχουν ακόμη κάποια στερεότυπα που το καθιστούν απαγορεύσιμο σε κάποιους χώρους όπως, ο εργασιακός.
Απο το 1920 και έπειτα συναντάμε στο Hollywood την τάση του animal print η οποία έγινε συνώνυμο της αριστοκρατικής εμφάνισης και του πλούτου. Μετά τον Παγκόσμιο Πόλεμο ο Cristian Dior το εντάσει επίσημα στην συλλογή του με μότο «Εαν είστε δίκαιοι και γλυκοί, μη το φορέσετε» – κάτι που σίγουρα έθεσε τον τόνο για το μέλλον του σχεδίου τα επόμενα χρόνια.
Τη δεκαετία του ‘50 η έννοια του animal print παίρνει μια άλλη μορφή. Παύει πλέον να αποτελεί στοιχείο πολυτέλειας και ταυτοποιεί τις γυναίκες που το προτιμούν ως τρόπαια. Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι οι γυναίκες των πλουσίων φορούσαν ένα χαρακτηριστικό κολιέ λιονταριού.
Απο τη δεκαετία του ´80 και έπειτα το animal print αρχίζει να χάνει την δόξα του και πλέον αποτελεί στοιχείο των φτηνών ενδυμάτων και των επαναστατικών νέων.
Σήμερα το λατρεύουμε και το κάνουμε νούμερο ενα must have κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας σε όλες τις εκδοχές του όπως, leopard, snake και zebra σε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ.