Ταξίδι στο εξωτερικό! Τα top του Λονδίνου

Ένα ταξίδι πιστεύω είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει κάποιος στον εαυτό του κι όχι μόνο. Ειδικά αν ο προορισμός βρίσκεται εκτός Ελλάδας, και επιλέξεις να επισκεφτείτε μια πόλη στην Ευρώπη (όπως το Λονδίνο) ή γιατί όχι και σε άλλη ήπειρο, το θέαμα όταν φτάσεις εκεί θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω.

 

Έτσι λοιπόν κι εγώ έχοντας πλέον στο ενεργητικό μου ένα ταξίδι στο εξωτερικό, είπα να μοιραστώ επιτέλους την συναρπαστική αυτή εμπειρία μου μαζί σας. Ελπίζω με το άρθρο μου αυτό να ταξιδέψετε και εσείς λίγο στο υπέροχο Λονδίνο και να ετοιμάσετε βαλίτσες για εκεί ή όπου αλλού θέλετε!

Ξεκίνησα όπως φαντάζεστε με μεγάλο ενθουσιασμό για αυτό το πρώτο μου ταξίδι έξω, άυπνη αφού το αεροπλάνο έφευγε πρωί πρωί και με μηδέν κούραση. Μετά από έναν μικρό ύπνο στο αεροπλάνο, η πτήση εξάλλου κρατάει περίπου 4 ώρες, φτάνουμε στο Λονδίνο.

Εκεί πραγματικά όλα είναι εντελώς διαφορετικά με ότι έχουμε μάθει να βλέπουμε στη χώρα μας. Τα κτήρια και οι δρόμοι τεράστιοι, εύκολα μπορεί να χαθείς, οι άνθρωποι είναι υπερβολικά ευγενικοί και αν είναι και σένα η πρώτη σου φορά, θα νιώσεις σαν να είσαι σε ένα όνειρο, σε έναν άλλον κόσμο.

Για να μην σας κουράσω όμως να σας πω τι δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε αν πάτε στο Λονδίνο! Επειδή γενικά τα πάντα είναι ακριβά εκεί καλό είναι να κάνετε κάποιες επιλογές, εκτός κι αν έχετε το αντίστοιχο budget για να δείτε τα πάντα σχεδόν.

Η λίστα μου!

  • Διάλεξε ένα μέρος που προσφέρει θέα από ψηλά. Για παράδειγμα το London eye ή το Shard.

  • Το Μουσείο της Μαντάμ Τισό είναι τέλειο και έχει μέχρι και τρένο στο εσωτερικό του, για να δεις την ιστορία της Αγγλίας.

  • Επίσης μια βόλτα από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιβάλλεται και είναι δωρεάν.

  • Μην ξεχάσεις τα υπέροχα πάρκα που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο το κέντρο του Λονδίνου. Λάτρεψα προσωπικά το St. James park.
  • Οι γέφυρες επίσης είναι ιδανικές για βόλτες , εγώ αγάπησα την Tower bridge και την Westminster bridge όπου μπορείς να δεις το Big Ben, έστω και υπό κατασκευή.

  • Το φαγητό είναι η αλήθεια δεν με ξετρέλανε, οπότε το junk food ήταν η λύση μου!
  • Έχει ελληνικό flocafe , όπου μπορείς επιτέλους να μιλήσεις στην γλώσσα σου αλλά να δεις και Έλληνες, κοντά στην Oxford Street και στη στάση του μετρό Bond street.
  • Ως φαν του Χάρι Πότερ δεν παρέλειψα τη στάση του μετρό King’s Cross station, όπου υπάρχει ο περίφημος τοίχος της πλατφόρμας 9 ¾.
  • Τέλος μην ξεχάσεις τα μουσεία και ειδικά το Βρετανικό, για να δεις και τι μας έχουν κλέψει!

Exta secret: Μια βόλτα στη γειτονιά του Notting hill!