Οι 18 καλύτερες ταξιδιωτικές συμβουλές!

Αγαπάμε τα ταξίδια και με κάθε ευκαιρία οργανώνουμε το επόμενο ταξίδι μας. Πολλές φορές έχουν τύχει αναποδιές στα ταξίδια που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν ήμασταν λίγο πιο προνοητικοί.

Μαζέψαμε λοιπόν τις καλύτερες ταξιδιωτικές συμβουλές ώστε να γλιτώσετε χρήματα, να αποφύγετε λάθη και να ταξιδέψετε like a pro!

1. Να είστε ευέλικτοι. Μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις σε αυτά που έχετε οργανώσει να κάνετε. Η υπομονή είναι πολύ σημαντική όταν ταξιδεύετε.

2.Κάντε μια λίστα για τα πράγματα που θέλετε να έχετε μαζί σας στο ταξίδι.

3. Μάθετε απλές λέξεις ή φράσεις της χώρας που θα πάτε.

4.Μη ξεχάσετε να έχετε εφεδρική μπαταρία για την φωτογραφική σας μηχανή. Είναι κρίμα να χάσετε ένα ηλιοβασίλεμα επειδή ξεμείνατε από μπαταρία.

5. Κάντε ασφάλεια ταξιδιού. Οι έκτακτες ανάγκες προκύπτουν εκεί που δεν το περιμένεις, οπότε καλύτερα να είστε προετοιμασμένοι προληπτικά.

6. Κάνε αντίγραφα των σημαντικών εγγράφων σας.

7. Πακετάρετε μερικά έξτρα εσώρουχα. Ειναι μικρά και δεν πιάνουν χώρο.

8. Αποφασίστε απο πριν τι ρούχα θα πάρετε μαζί σας στη βαλίτσα.

9. Πάρτε μαζί στην χειραποσκευή σας τα ηλεκτρονικά σας, τυχόν φάρμακα, οδοντόβουρτσα και ένα εφεδρικό εσώρουχο.

10. Μείνε ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια της πτήσης. Όσο και αν είναι δελεαστικό να πίνουμε ένα χαλαρό ποτάκι στα 30.000 πόδια, είναι σημαντικό να μένουμε ενυδατωμένοι. Βοηθάει και στο μετέπειτα jet lag.

11. Αποθηκεύστε στο κινητό σας χρήσιμες πληροφορίες όπως τη διεύθυνση του ξενοδοχείου.

12. Ρωτήστε τους ντόπιους. Αυτοί θα ξέρουν να σας προτείνουν τα καλύτερα εστιατόρια, όμορφα σημεία να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα, κτλ.

13. Ειδοποιήστε εκ των προτέρων την τράπεζα σας για τα ταξιδιωτικά σας πλάνα. Πολλές τράπεζες τείνουν να απαγορεύουν τις συναλλαγές σε άλλες χώρες αν δεν τις έχετε ενημερώσει.

14. Κλείστε νωρίτερα για πιο οικονομικές πτήσεις.

15. Έχετε το μυαλό σας ανοιχτό σε νέες συνήθειες που θα συναντήσετε σε άλλες χώρες. Είστε επισκέπτες και καλό είναι να σέβεστε τη χώρα που θα σας φιλοξενήσει.

16. Γίνετε αυθόρμητοι! Μη σχεδιάζετε τα πάντα πριν το ταξίδι, όσο δελεαστικό κι αν σας φαίνεται. Οι απρογραμμάτιστες στιγμές είναι οι καλύτερες!

17. Κράτηστε για ασφάλεια σε διαφορετικά σημεία τα χρήματα που θα έχετε μαζί σας στο ταξίδι.

18. Έχετε πάντα μαζί σας ένα μικρό κουτάκι πρώτων βοηθειών.