Τι να φας για περισσότερη ενέργεια!

Πολλές φορές έχει τύχει να αισθανόμαστε κόπωση, εξάντληση , κούραση και μας διακατέχει μια νύστα…σου έχουμε διατροφή για έξτρα ενέργεια..

Αν θες να νιώθεις μια παραπάνω τόνωση, να μην σε διακατέχει υπερκόπωση και μονίμως να είσαι χωρίς δυνάμεις, ψυχολογικά αλλά και σωματικά, σου έχουμε προτάσεις για τη διατροφή σου.

τι να φας για έξτρα ενέργεια

Εξάλλου μόνο ο καφές που ναι μεν σε ξυπνάει αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο για την υγεία μας, ειδικά σε υπερβολική ποσότητα και δεν αρκεί πάντα για να μας τονώσει. Σύμφωνα λοιπόν με τους διαιτολόγους το καλύτερο και πιο υγιεινό για τον οργανισμό μας είναι να μην πίνουμε καφέ και να τον αντικαταστήσουμε με ενεργειακά τρόφιμα και ροφήματα που θα μας δώσουν καταρχάς την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να αντεπεξέλθει στο απαιτητικό πρόγραμμα μας και αφετέρου είναι πιο υγιεινά. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα ενεργειακά αυτά και υγιεινά τρόφιμα.

Δημητριακά ολικής αλέσεως

Οι υδατάνθρακες είναι σημαντικοί για την διατροφή μας αφού δίνουν άμεσα την ενέργεια που θέλει ο οργανισμός μας για να ενεργοποιηθεί. Είναι μάλιστα ιδιαίτερα σημαντικοί και απαραίτητοι μετά από την γυμναστική μας.  Έχουμε δύο κατηγορίες υδατανθράκων, τους επεξεργασμένους και τους εξευγενισμένους.

Στους πρώτους συγκαταλέγονται το ψωμί και το ρύζι και το λευκό αλεύρι που σου προσφέρουν ενέργεια αλλά για μικρό χρονικό διάστημα. Στους δεύτερους είναι η βρώμη, το ψωμί, τα δημητριακά ολικής άλεσης και το καστανό ρύζι. Όλα αυτά δίνουν ενέργεια σε μεγαλύτερη διάρκεια. 

Αυγά 

Τα αυγά περιέχουν μεγάλη ποσότητα  πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων. Επίσης αυτά που προσφέρουν στον οργανισμό μας είναι τα ίδια με το  άπαχο κρέας.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι μπορούμε να το απολαύσουμε με πολλούς τρόπους. Αν δεν μας αρέσει  μόνο του, , είτε με φρούτα, είτε με μέλι, είτε με ξηρούς καρπούς, είτε με δημητριακά ολικής άλεσης.

Το γιαούρτι συμβάλλει στο να λειτουργεί σωστά και καλά  το γαστρεντερικό μας σύστημα και βέβαια στην πέψη. Όλα αυτά είναι απόρροια των προβιοτικών που περιέχονται στο γιαούρτι, τα οποία είναι τα  καλά  βακτήρια που διατηρούν φυσιολογική τη χλωρίδα του εντέρου μας.

Φρούτα εποχής

Τα φρούτα είναι πολύ σημαντικό να περιέχονται στην καθημερινή μας διατροφή. Μας προσφέρουν πολλά καλά και θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα, όπως ενέργεια και καλύτερο δέρμα.