6 Κοινά λάθη που κάνουμε, όταν κάνουμε δίαιτα!

Έρχεται κάποια στιγμή η ώρα που κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη, και δεν αναγνωρίζεις τη μορφή που βλέπεις. Περιττά κιλάκια δεξιά και αριστερά, κυτταρίτιδα, κοιλίτσα κτλ.

koina lathi se mia diaita

Αποφασίζεις, με βαριά καρδιά, πως ήρθε η ώρα να κάνεις αυτό που ορκίστηκες να μη χρειαστεί ποτέ να κάνεις…δίαιτα. Ξεκινάς, αλλά αντί να χάνεις κιλά, μένεις στα ίδια ή ακόμα χειρότερα, παίρνεις και άλλα!

Βρήκαμε 6 κοινά λάθη, που θα πρέπει να αποφύγεις, αν θέλεις να πετύχεις τον στόχο σου.

Μην καταναλώνετε τρόφιμα που διαφημίζονται ως «υγιεινές τροφές».

Πολλές εταιρίες διαφημίζουν, εσφαλμένα, πως το προϊόν τους είναι υγιεινό, ενώ στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο. Προϊόντα, όπως οι πρωτεϊνικές μπάρες και οι εμφιαλωμένοι φυσικοί χυμοί, περιέχουν ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά, που κάνουν την απώλεια βάρους, ακόμα πιο δύσκολη.

Η δίαιτα πάει πακέτο με τη γυμναστική.

Όσο και να το αρνούμαστε, αυτή είναι η πραγματικότητα!

Μη παραλείπετε γεύματα.

Υπάρχει η αντίληψη πως, αν φάω λιγότερο, παραλείποντας ένα γεύμα, θα καταναλώσω λιγότερες θερμίδες, άρα θα χάσω κιλά πιο εύκολα. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο χάνετε την απαραίτητη πρόσληψη θρεπτικών και απαραίτητων συστατικών για το σώμα σας, αλλά ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται δραστικά, βάζοντας το σώμα σε κατάσταση επιβίωσης. Αυτό καθιστά δυσκολότερη την απώλεια βάρους και μπορεί ακόμη και να σας κάνει να αυξήσετε το βάρος σας.

Μην καταναλώνετε «υγρές» θερμίδες.

Υγρά όπως, αναψυκτικά και χυμοί φρούτων, πρέπει να αποφεύγονται κατά τη δίαιτα απώλειας βάρους. Περιέχουν σημαντικά υψηλότερη ποσότητα θερμίδων σε σύγκριση με τη στερεά τροφή και δεν σας κάνουν να αισθάνεστε χορτασμένοι. Οι υγρές θερμίδες είναι επίσης γρήγορες στη πέψη, έτσι το σώμα απορροφά εύκολα την υψηλή ποσότητα θερμίδων, καθιστώντας πιο δύσκολο για σας να χάσετε βάρος.

Σωματική και πνευματική πειθαρχία.

Δεν είναι εύκολο να αποχαιρετήσετε τα αγαπημένα σας τρόφιμα στην αποστολή για απώλεια βάρους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να πειθαρχηθείτε και να μάθετε να ελέγχετε τον εαυτό σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να νικήσουν τον πειρασμό τους, και απλώς παραδίνονται. Το ταξίδι όμως, αφορά την πειθαρχία και τη δέσμευση, οπότε μαζί με το σώμα, πρέπει να εκπαιδευτεί και το μυαλό.

Μη κάνετε δίαιτες express!

Η δίαιτα express, είναι ένας τύπος δίαιτας που βοηθάει κάποιον να χάσει βάρος σε σύντομο χρονικό διάστημα, καταναλώνοντας ελάχιστες θερμίδες. Μια τέτοια δίαιτα, είναι επιβλαβής για το σώμα με πολλούς τρόπους. Αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προκαλεί πείνα. Μόλις τελειώσει η δίαιτα, οι άνθρωποι τείνουν να κερδίζουν βάρος γρήγορα, καθώς αρχίζουν να τρώνε πολύ φαγητό. Επομένως, αυτού του τύπου δίαιτες, όχι μόνο είναι επιβλαβείς, αλλά δεν είναι και μακροπρόθεσμα αποτελεσματικές.