Ποια είναι τα οφέλη από την κατανάλωση πρωινού 

Η κατανάλωση πρωινού σας βοηθά να ξεκινήσετε σωστά τη μέρα σας, επειδή παρέχει στο σώμα σας απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα

οφέλη πρωινό

Ο πυρήνας ενός καλού πρωινού είναι τρόφιμα όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, πρωτεΐνες όπως φυστικοβούτυρο, άπαχο κρέας, πουλερικά, ψάρι ή αυγά, γιαούρτι, παρφέ, smoothies και φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά.

Η κατανάλωση πρωινού τροφοδοτεί τον εγκέφαλο και το σώμα σας και παρέχει τη γλυκόζη που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά και να καταπολεμήσει την κούραση. Εάν δεν τρώτε πρωινό, η ενέργειά σας θα μειωθεί αισθητά.

Επίσης το να τρώτε καθημερινά ένα καλό και πλούσιο πρωινό σας βοηθά να είστε σε εγρήγορση και παραγωγικότητα όλο το πρωί. Βελτιώνει τη συγκέντρωση, τη δημιουργικότητα, τον συντονισμό και την επίλυση προβλημάτων. Το πρωινό σας δίνει επίσης την ενέργεια για να είστε πιο δραστήριοι σωματικά.

Πολλοί άνθρωποι παραλείπουν το πρωινό γιατί πιστεύουν ότι θα τους βοηθήσει να χάσουν βάρος. Στην πραγματικότητα, μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Μελέτες δείχνουν ότι όσοι τρώνε πρωινό έχουν λιγότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαροι από εκείνους που παραλείπουν το πρωινό και είναι πιο επιτυχημένοι στην απώλεια βάρους και στη διατήρηση της απώλειας βάρους τους.

Έρευνες δείχνουν ότι όσοι τρώνε πρωινό λαμβάνουν περισσότερα από ορισμένα θρεπτικά συστατικά – ασβέστιο, σίδηρο, βιταμίνες A και C και φυτικές ίνες – από όσους παραλείπουν. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι ένα κρίσιμο μέρος μιας υγιεινής διατροφής και της καλύτερης ζωής σας. Το ασβέστιο βοηθά στο χτίσιμο γερών οστών και δοντιών. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Η βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από βλάβες.


Επειδή πολλά τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φρούτα, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά καταναλώνονται στο πρωινό, η παράλειψη αυτού του σημαντικού γεύματος μπορεί να σας κάνει να μην καλύψετε τις καθημερινές σας ανάγκες σε βασικά θρεπτικά συστατικά.


Το πρωινό είναι ένας θρεπτικός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Το πρωινό ανεφοδιάζει το σώμα σας, βελτιώνει τη διάθεσή σας, βελτιώνει τη συγκέντρωσή σας, σας βοηθά να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος και αποτελεί το θεμέλιο μιας υγιεινής διατροφής. Η κατανάλωση ενός καλού πρωινού μπορεί να είναι γρήγορη και εύκολη και να σας προσφέρει οφέλη που διαρκούν όλη την ημέρα.