4 tips για να ξεκινήσετε να χάνετε τα κιλά των διακοπών!

tips2

Το καλοκαίρι είναι η εποχή της καλοπέρασης και η εποχή που αφήνουμε τον εαυτό μας να φάει και κάτι παραπάνω (δες παγωτά, βάφλες, κρέπες, κλάμπ σάντουιτς κτλ).

Γυρνώντας στη βάση μας και όντας πλέον Σεπτέμβρης, αρχίζουμε να παρατηρούμε το σώμα μας και να σκεφτόμαστε πως πρέπει να ξεκινήσουμε διατροφή και άσκηση.

Στο σημερινό άρθρο θα σας δώσουμε μερικά βασικά tips που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε να χάνετε τα παραπανίσια κιλά.

1. 8 με 10 ποτήρια νερό την ημέρα!

tips5

Ανάμεσα στις πολλές ευεργετικές ιδιότητες του νερού, θα τονίσουμε μόνο αυτήν που σχετίζεται με την απώλεια βάρους. Αντικαταστήστε τα αναψυκτικά και τα οινοπνευματώδη ποτά με ένα ποτήρι νερό. Με αυτόν τον τρόπο θα νιώθετε πιο εύκολα την αίσθηση του κορεσμού και θα αποφεύγετε τις πολλές περιττές θερμίδες. Επίσης, το παγωμένο νερό ενισχύει το μεταβολισμό σας.

2. Πολλά και μικρά γεύματα.

tips4

Κάθε 4 ώρες θα πρέπει να τρώμε οπωσδήποτε κάτι. Ο λόγος είναι πως όταν κόβουμε δραστικά τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε με σκοπό να αδυνατίσουμε, ο οργανισμός αντιλαμβάνεται την κατάσταση αυτή σαν απειλή για την επιβίωσή του. Ως αντίδραση αυτοπροστασίας, επιβραδύνει την ταχύτητα των καύσεων, μειώνει την ενεργητικότητα, αυξάνει την πείνα και προβάλλει σθεναρή αντίσταση στην απώλεια βάρους.

3. Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό και απαραίτητο γεύμα της ημέρας.

tips

Είναι αναγκαίο και απαραίτητο καθώς προμηθεύει το σώμα και τον εγκέφαλο με την απαραίτητη ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται. Μην το παραλείπετε.

4. Άσκηση.

tips3

Επιστημονικές έρευνες επιβεβαιώνουν ότι η καλύτερη μέθοδος για να επιτύχει κάποιος τη φυσική κατάσταση που επιθυμεί είναι η συχνή άσκηση και προπόνηση.