4 Ιδέες για γρήγορο και νηστίσιμο πρωινό γεύμα!

Είμαστε ένα μήνα πριν το Πάσχα σχεδόν και κάποιοι από εμάς θέλουν να νηστέψουν, είτε πιο πολύ, είτε πιο λίγο, αυτό είναι θέμα προσωπικής επιλογής του καθενός . Όμως η νηστεία δεν είναι απαραίτητα συνώνυμο με μη γευστικά γεύματα.

Εδώ λοιπόν θα σου παρουσιάσουμε ιδέες για νηστίσιμα, γρήγορα αλλά και νόστιμα πρωινά, που θα σε κάνουν να γλύφεις τα δάχτυλα σου και να σηκώνεσαι με χαρά το πρωί από το κρεβάτι σου!

1 Αποξηραμένο φρούτα

2 Σιμιγδαλένιος χαλβάς

3 Φρούτα με γιαούρτι σόγιας

4 Κράκερ ολικής άλεσης

Σίγουρα το γεγονός ότι θέλεις να νηστέψεις, περιορίζει αρκετά τις επιλογές σου στα τρόφιμα και τα γεύματα που μπορείς να κάνεις μέσα στην μέρα, κι αν η νηστεία δεν είναι κάτι που το εφαρμόσεις συχνά στη ζωή σου, στην αρχή η προσαρμογή θα είναι λίγο πιο δύσκολη για εσένα, όμως είναι μια καλή ευκαιρία και για να κάνεις αποτοξίνωση από τα πολλά ίσως κρέατα που μπορεί να καταναλώνεις και από το junk food που είναι συνήθεια των περισσότερων Ελλήνων.

Με την νηστεία θα ανακαλύψεις τροφές που ίσως δεν γνώριζες καν την υπάρξη τους μέχρι και χθες. Μπορεί στο όνομα τους να σου έρχεται η ιδέα στο μυαλό ότι πρόκειται για κάτι το άνοστο, όμως στην πράξη μπορεί και να διαψευστείς. Για παράδειγμα και εγώ προσωπικά είχα δοκιμάσει τον κιμά από σόγια και ενώ ήμουν σίγουρη ότι δεν θα συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με τον «κανονικό» κύμα, για παράδειγμα τον μοσχαρίσιο , όταν τον δοκίμασα δεν μπορώ να πω ότι με χάλασε η γεύση του. Ίσα ίσα την διαφορά πλέον δεν την θυμάμαι και πολύ.

Πάντως είτε σε περίοδο νηστείας, είτε όχι το πρωινό είναι ένα γεύμα που όσο δεν το παραλείπεις είναι καλό και ωφέλιμο για εσένα και τον οργανισμό σου. Σου δίνει ενέργεια, ξεκινάς πιο δυναμικά την ημέρα σου και έχεις παραπάνω αντοχές από την αρχή. Οι τέσσερις προτάσεις που σου έχουμε παραπάνω περιλαμβάνουν εύκολα και γρήγορα πρωινά, και τον σιμιγδαλένιο χαλβά, μπορείς να τον έχεις έτοιμο από το προηγούμενο βράδυ,εξάλλου είναι μια εύκολη συνταγή!