Ελένη Πετρουλάκη: μας δείχνει ένα πρόγραμμα γυμναστικής για το σπίτι

Η Ελένη Πετρουλάκη είναι μία από τις πιο γνωστές και καταξιωμένες γυμνάστριες στην Ελλάδα. Ανέβασε ένα βίντεο στο Instagram της με ένα πρόγραμμα γυμναστικής που όλοι μπορούμε ν’ ακολουθήσουμε στο σπίτι.

Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε πλέον στο σπίτι, έχουμε σταματήσει ή όχι τη δουλειά και γενικά κινούμαστε ελάχιστα. Δεν πρέπει όμως να σκουριάσουμε.. αυτές οι ασκήσεις από την Ελένη Πετρουλάκη θα μας βοηθούσαν να διατηρήσουμε τη φυσική μας κατάσταση:

View this post on Instagram

#μενουμεσπιτι #spitimetineleni ??Γυμνάσου στο σπίτι χωρίς εξοπλισμό. Και όμως μπορείς …No equipment Αυτες τις ασκήσεις χωρίς εξοπλισμό, μπορείς να κάνεις από την άνεση του σπιτιού σου. Με πράγματα που έχουν όλοι στα σπίτια τους …(Σκουπόξυλο , Δυο μπουκάλια νερό η εξάδες νερού, καρέκλα η σκαμπό και δυο μικρές πετσέτες χειρός) Παρακολούθησε το πρόγραμμα και αξιοποίησε ποιοτικά τον χρόνο σου με ασκήσεις για όλους! Τα οφέλη της γυμναστικής στην υγεία και την ψυχολογία σου είναι γνωστά.  Ειδικά αυτή τη περίοδο που όλοι μας μένουμε σπίτι. Λίγα λεπτά  γυμναστικής κάθε μέρα είναι αρκετά για να είσαι υγιής. ??Ένα πρόγραμμα που μπορεί να εφαρμοστεί από όλους ανεξάρτητα το επίπεδο της φυσικής τους κατάστασης. •Αρχάριοι (ένας κύκλος από ένα σετ για κάθε άσκηση) •Μεσαίο επίπεδο (2 κύκλοι από δυο σετ για κάθε άσκηση) •Προχωρημένοι (3 κύκλοι από 3 σετ για κάθε άσκηση) Χρόνος προγράμματος: 40 min για προχωρημένους (Advanced), 30’ min για μεσαίο επίπεδο και 20’ για αρχάριους. ??Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την βελτίωση φυσικής κατάστασης και καρδιοαναπνευστικού. Μυική ενδυνάμωση – Αντοχή στην δύναμη – Καύση λίπους και Μυική γράμμωση εφόσον κάνουμε παράλληλα και διατροφή. Οι ασκησεις είναι πολυαρθρικές με συνδυαστικές κινήσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση πολλών αρθρώσεων και την εκγύμναση πολλών μυϊκών ομάδων… Η άσκηση είναι θεραπεία. Ψυχική και σωματική. Να το θυμάστε αυτό … Και έχουμε όλοι ανάγκη να είμαστε καλά πάνω από όλα στην υγεία μας.. Είμαι εδώ για εσάς να βοηθήσω οσο μπορώ να γίνει πιο εύκολη η παραμονή στα σπίτια μας.. Κάντε Tag φίλες – φίλους να τους παρακινήσετε… ?? Ανεβάστε στα στορυ σας μέρος από το δικό σας πρόγραμμα με τα εξής Hashtag #spitimetineleni #menoumespiti Τα καλύτερα θα τα ανεβάσω και εγώ στο προφίλ μου! Το πρόγραμμα είναι και για άντρες! Δείτε και ασκησιολογιο από @mpamakos__stavros @fitlab.services @total_body_reset @ellesse @shopandtrade.gr #staystrong #stayhealthy #stayhome #μενουμεσπιτι #spitimetineleni

A post shared by Eleni Petroulaki (@elenipetroulaki) on

«Μένουμε Σπίτι»: Δωρεάν παραστάσεις στο site του Θεάτρου Πορεία

Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου: προσφέρει τηλεδιαλέξεις δωρεάν προς το κοινό