Tips για όμορφα, λαμπερά μαλλιά

Το bad hair day είναι αληθινό! Δεν είναι; Σου φαίνεται σαν απίθανο όνειρο τις περισσότερες φορές αυτά τα μοντέλα με έντονα, γεμάτα όγκο μαλλιά που επιδεικνύονται στις διαφημίσεις περιποίησης μαλλιών;

tips όμορφα μαλλιά

Συμφωνούμε, τα περισσότερα από αυτά υπερβαίνουν λίγο.


Αλλά οι ειδικοί στην περιποίηση των μαλλιών πιστεύουν ότι το όνειρο για υγιή μαλλιά μπορεί να γίνει πραγματικότητα με την κατάλληλη περιποίηση μαλλιών.

Ανακαλύψτε μια λίστα με κορυφαίες συμβουλές περιποίησης μαλλιών σε αυτό το άρθρο.


1. Λούστε τα μαλλιά σας τακτικά

Το τακτικό πλύσιμο των μαλλιών σας διασφαλίζει ότι το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας είναι απαλλαγμένα από ρύπους και υπερβολική λιπαρότητα. Ωστόσο, η σωστή συχνότητα εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών σας και τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Εάν έχετε εξαιρετικά ξηρά μαλλιά, περιορίστε το λούσιμο σε δύο φορές την εβδομάδα.


2. Χρησιμοποιήστε σαμπουάν χωρίς χημικά

Πραγματικά δεν μπορείτε να ελέγξετε όλους τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που βλάπτουν τα μαλλιά σας, αλλά αυτό που μπορείτε να ελέγξετε είναι το είδος των σαμπουάν που χρησιμοποιείτε. Λιγότερος ο αριθμός των χημικών ουσιών στο σαμπουάν σας, πιο υγιή τα μαλλιά σας. Πηγαίνετε για απαλά σαμπουάν που ταιριάζουν στον τύπο μαλλιών σας.


Τα θειικά άλατα και τα parabens στα σαμπουάν χρησιμοποιούνται για αφρισμό και συντήρηση αντίστοιχα, αλλά μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος με την πάροδο του χρόνου και να αυξήσουν τον κίνδυνο ορμονικών διαταραχών.


3. Conditioner

Το conditioner σας περιέχει συστατικά που κάνουν τα μαλλιά να πέφτουν απαλά. Προστατεύει τα μαλλιά σας από τους περιβαλλοντικούς επιβλαβείς παράγοντες και το θερμικό styling. Ωστόσο, πρέπει να εφαρμόζεται μόνο στις άκρες των μαλλιών και όχι στο τριχωτό της κεφαλής σας. Επίσης, φροντίστε να το ξεπλύνετε καλά μετά την εφαρμογή.


4. Στεγνώστε τα μαλλιά σας φυσικά

Το στέγνωμα με πιστολάκι κάνει τα μαλλιά σας τόσο όμορφα. Αλλά το υπερβολικό styling μπορεί να βλάψει το τριχωτό της κεφαλής των μαλλιών σας. Περιορίστε το σε σημαντικά γεγονότα, αν πρέπει να δώσετε στυλ. Το στέγνωμα στον αέρα ή το στέγνωμα με πετσέτα μετά το σαμπουάν είναι ο καλύτερος τρόπος. Ποτέ μην κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά ή μην χτενίζετε βρεγμένα μαλλιά. Το σκληρό τρίψιμο με μια πετσέτα μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα των μαλλιών σας. 


5. Λαδώστε τα μαλλιά σας σωστά

Οι θεραπείες πριν το σαμπουάν, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, χαλαρώνουν τους μύες σας, ενισχύουν τη λάμψη και θρέφουν τα μαλλιά . Αποκαθιστούν επίσης την περιεκτικότητα σε υγρασία, επιτρέπουν την ανάπτυξη των μαλλιών και επανορθώνουν τις άκρες. Μπορείτε να επιλέξετε για θεραπεία  λάδι καρύδας, αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο, καστορέλαιο και άλλα παρόμοια. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε ορυκτέλαιο στα μαλλιά σας.