Jade roller και περιποίηση δέρματος – τα οφέλη του

Τα jade roller έχουν μια τεράστια απήχηση τα τελευταία χρόνια και εξακολουθούν να αποτελούν κοινό μέρος σε πολλές ρουτίνες περιποίησης δέρματος.

jade roller

Ενώ το εργαλείο μπορεί να είναι μάλλον περίπλοκο με την πρώτη ματιά, μια βαθιά ριζωμένη ιστορία δείχνει ότι οι κύλινδροι  χρησιμοποιήθηκαν για μασάζ προσώπου χιλιάδες χρόνια πριν ως μέρος των τελετουργιών της Ανατολικής Ιατρικής, είναι σίγουρα αποτελεσματικό. 

Τα jade roller  προάγουν τη λεμφική παροχέτευση στο πρόσωπο ασκώντας πίεση στο λεμφικό σύστημα έτσι ώστε η περίσσεια υγρού να ρέει προς τα έξω.  Διαβάστε παρακάτω καθώς διερευνούμε εάν τα jade roller λειτουργούν πραγματικά.


Τι είναι τα Jade Rollers;


Με απλά λόγια είναι συσκευές κύλισης πέτρας από νεφρίτη, ο οποίος χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην περιποίηση του δέρματος για δεκαετίες.  Η πράξη της κύλισης στο πρόσωπο υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια, με προέλευση που μπορεί να εντοπιστεί στην Κίνα, όπου εξορύχθηκε ο νεφρίτης, ένας ημιπολύτιμος λίθος που λέγεται ότι έχει ενεργειακά θεραπευτικές ιδιότητες που βοηθούσαν το δέρμα να διατηρείται νεανικό και δροσερό. Το κρύο άγγιγμα της πέτρας μπορεί να βοηθήσει στην καταπράυνση της φλεγμονής στο δέρμα.

Οφέλη από ένα ρολό Jade Roller


1. Μειώνει το πρήξιμο

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη των jade roller  είναι η ικανότητά τους να ξεφουσκώνουν την επιδερμίδα σας. Η κατακράτηση υγρών είναι μια φυσιολογική αιτία πρηξίματος του προσώπου και μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους. Από το να ξαπλώνετε για μεγάλα χρονικά διαστήματα μέχρι τις αλλεργίες, τη δίαιτα, τον γυναικείο έμμηνο κύκλο μέχρι την κατανάλωση αλκοόλ, δεν υπάρχει κανένας λόγος για να νιώθετε πρησμένες. Αλλά πολλοί άνθρωποι ενθουσιάζονται για το πόσο αδυνατισμένο είναι το πρόσωπό τους μετά τη χρήση ενός jade roller. 


2. Ξεκινά η λεμφική παροχέτευση

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα των jade roller  είναι ότι επιτρέπουν τη λεμφική παροχέτευση. Το λεμφικό σύστημα μεταφέρει υγρά και φιλτράρει τις τοξίνες από το σώμα μας. Το μασάζ στο πρόσωπο και το λαιμό μπορεί να διεγείρει τους λεμφαδένες να στραγγίσουν υγρό από το πρόσωπο και να μειώσουν την εμφάνιση πρηξίματος.


3. Ηρεμεί το ερεθισμένο δέρμα

Μπορείτε να απολαύσετε την αίσθηση δροσιάς που προσφέρει φυσικά ένα jade roller. Αυτό βοηθά επίσης στη μείωση της ερυθρότητας και στην ηρεμία του ερεθισμένου δέρματος.


4. Φωτίζει την επιδερμίδα

Ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο να επιτευχθεί μια πιο λαμπερή επιδερμίδα, αρκεί να έχετε δίπλα σας το jade roller. Με το αίμα να κυκλοφορεί, το δέρμα σας φαίνεται πιο φωτεινό, πιο σφριγηλό και πιο υγιές. Τα αποτελέσματα είναι προσωρινά, αλλά μια σωστή διατροφή και άσκηση μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη της κατακράτησης νερού.